EN UN ACTE A MADRID AMB LA MINISTRA DE SANITAT

Esbroncades i aplaudiments a la reina Letizia després del polèmic vídeo amb Sofia

La dona de Felip VI reapareix en un acte a Madrid sense pronunciar-se sobre la picabaralla amb la seva sogra

reina-letizia

reina-letizia
Escridassen Letizia a la sortida d’un acte públic.

/

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una noia ha xiulat i increpat aquest dijous la reina Letizia quan sortia d'un acte a l'Organització Mèdica Col·legial (OMC) de Madrid. Davant la seu s'havien congregat una trentena de transeünts i curiosos i en el moment en què la Reina ha entrat al seu cotxe s'ha sentit un xiulet i les paraules "fora, antipàtica, gandula" des de darrere de les càmeres de televisió.

La noia ha explicat als periodistes que hauria volgut que la Reina digués "gràcies a tots els espanyols" per "alimentar" tota la seva família, i l'ha qualificat de "maleducada pel que li ha fet a la seva sogra", al·ludint al vídeo que ha circulat àmpliament per les xarxes socials i que mostra la reina Sofia tractant de fer-se una foto amb les seves netes mentre Letizia passa diverses vegades pel davant, diumenge passat a la catedral de Palma.

La reina Letizia ha tingut aquest dijous el seu primer acte públic després que comencés a circular el vídeo, i ha assistit, com tenia previst, a la II Jornada sobre el tractament de la discapacitat a les xarxes socials a la seu de l'Organització Mèdica Col·legial, on ha estat acompanyada per la ministra Dolors Montserrat. Durant l'acte, que ha durat gairebé dues hores, s'han sentit aplaudiments a la Reina quan el representant del Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) ha agraït a la Reina el seu compromís i el seu suport a l'organització.

Letizia ha entrat i ha sortit de l'acte somrient i saludant amb la mà, però no ha fet cas dels reporters, que li han preguntat repetides vegades i a crits com estava després de la repercussió del vídeo. 

Preocupada i desolada

Tot i que, segons l'amiga de la Reina Inma Aguilar, Letizia estaria "preocupada i bastant desolada" per la picabaralla, la dona de Felip VI ha reaparegut complint amb els compromisos de la seva agenda oficial segons el protocol previst. Així que a falta de declaracions sobre la relació que manté amb la seva sogra, diguem que vestia de forma sòbria, amb una jaqueta en tons vermells, blancs i negre de tweed firmada per Hugo Boss.

Mentrestant, el vídeo de la picabaralla entre la reina Sofia i la reina Letizia, amb la reacció afegida de la princesa Elionor, que va retirar la mà de l'àvia, segueix sent tema recurrent de conversa aquesta setmana, i fins i tot s'ha convertit en notícia internacional. I el més curiós de tot és que al final, tot i els esforços de la reina Letizia per evitar la foto de l'àvia amb les nenes, la foto es va fer. Encara que a aquestes altures això és gairebé el menys important.

Mala relació entre Letizia i Sofia

Notícies relacionades

Encara que la protagonista hagi intentat treure ferro a la qüestió, i que la Zarzuela guardi el preceptiu silenci, i ho qualifiqui d'"episodi privat en el marc d'un acte públic", la veritat és que de l'incident entre sogra i jove n'ha sortit clarament una vencedora, la reina emèrita, amb una popularitat i acceptació que sempre ha superat la de la reina Letizia. També ha posat de manifest que entre elles la mala relació és evident.

De totes les reaccions, que n'hi ha hagut de tota mena, una de les més comentades ha sorgit precisament de l'entorn de la família, fet poc habitual. Es tracta de la de Marie-Chantal Miller, la dona de Pau de Grècia i neboda política de la reina Sofia, que a través de Twitter va manifestar: "Cap àvia mereix aquest tracte. [Letizia] ha mostrat la seva verdadera cara".