separació inesperada

El marit d'Arantxa Sánchez Vicario li demana el divorci i la deixa a la ruïna

Josep Santacana abanadona l'àtic de Miami i s'instal·la amb una nova parella

23432605 59

23432605 59

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Josep Santacana, el marit de l'extennista Arantxa Sánchez Vicario, ha demanat el divorci i ha abandonat l'àtic de Miami on el matrimoni vivia amb els seus dos fills, Arantxa i Leo, de 9 i 7 anys respectivament, per instal·lar-se en un altre apartament amb una nova parella, amb qui sembla que té una relació des de fa mesos.

Segons fonts familiars, Santacana s'ha emportat absolutament tots els béns de la seva dona, fins i tot els trofeus guanyats per la millor esportista espanyola de la història, i l'ha deixat a la ruïna més absoluta, segons publica el diari El Mundo. En aquesta informació, a més, s'explica que ara Arantxa estaria vivint del sou que guanya com a directora esportiva del centre educatiu Metropolitan School de la ciutat americana -uns 3.000 euros al mes- i de les col·laboracions amb canals llatins de televisió en què l'esportista comenta els partits de la Copa Davis i altres esdeveniments relacionats amb el tennis. Santacana reclama en un jutjat de Miami la custòdia dels seus dos fills. Segons sembla, al·lega que la mare dels nens no està en les condicions psicològiques òptimes per atendre'ls.

El marit de la tennista, que gestiona tot el patrimoni de la seva dona, hauria aconseguit el control de tota la seva fortuna, que pujaria a diversos milions d'euros, invertits per societats de la tennista en diferents països fora d'Espanya. Al mateix temps, Arantxa té pendent un deute fiscal a Espanya d'1,7 milions d'euros per impagament d'impostos entre el 1989 i el 1993. I el Banc de Luxemburg, on tenia un compte, els reclamava aquest mateix mes de gener 7,5 milions d'euros, dels quals 2,5 milions corresponen a interessos, a causa d'un aval no satisfet amb què haurien pagat altres deutes. 

"Dubtosa moralitat"

Notícies relacionades

El rotatiu madrileny explica que la família Sánchez Vicario mai havia vist amb bons ulls Santacana i havia advertit en diverses ocasions la tennista de la "dubtosa moralitat" del seu marit. "Arantxa estava cega i abduïda per aquest subjecte. Ho vèiem tots menys ella. A sobre, tot això l'ha agafat per sorpresa i la converteix en una persona desprotegida i vulnerable, sense contacte amb la família", declara una font consultada.

Arantxa i Santacana es van conèixer el 2007 a Eivissa, durant una festa organitzada per José Guindulain, un conegut subhaster de Barcelona. Nuria Jiménez, que va ser nòvia de Santacana durant cinc anys, va explicar a la revista Vanity Fair que, en el temps que van estar junts, no l'havia vist treballar mai i que, degut als deutes que arrossegava sempre, van perdre el pis que havien comprat el 2004. Quan es van conèixer, la tennista disfrutava de la seva llibertat després d'un breu matrimoni de només un any i sis dies amb el periodista esportiu Joan Vehils.

Temes:

Divorci