AMB LA FUNDACIÓ DE BILL GATES

David Beckham fa campanya contra la malària

L'excapità de la selecció britànica apareix en un impactant vídeo dins d'una gàbia de vidre envoltada de mosquits

beckhamalaria

beckhamalaria

1
Es llegeix en minuts

L'astre britànic del futbol David Beckham recorre al seu gran atractiu popular per donar-li un nou impuls a la lluita contra la malària. L'atleta retirat, de 42 anys, s'ha unit a les files d'una campanya de Malària No More UK, una organització benèfica britànica, per protagonitzar un espot en què apareix engabiat en una caixa de vidre i envoltat de centenars de mosquits.

El vídeo, que porta per lema La malària ha de morir perquè milions puguin viure, La malària ha de morir perquè milions puguin viureincideix en la idea que aquesta malaltia es transmet a través de la picada dels insectes xucladors de sang. "Aquests insectes són molestos en llocs com el Regne Unit, però en moltes parts del món, la picada d'un mosquit és aterridora i mortal", explica Beckham en un comunicat.

Per l'excapità de futbol d'Anglaterra i exjugador del Manchester United i el Reial Madrid, a més d'ambaixador de bona voluntat d'Unicef, és "totalment inacceptable" que un nen mori a causa d'aquesta malaltia cada dos minuts".

Malgrat els avenços dels últims anys, la malària segueix matant unes 445.000 persones a l'any, segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Pressió a la Commonwealth

La campanya La malària ha de morir, que també té el suport de la Fundació Bill i Melinda Gates, té com a objectiu principal pressionar els líders dels països de la Commonwealth, una agrupació de 52 membres que inclou la Gran Bretanya i la majoria de les seves antigues colònies, perquè adoptin polítiques destinades a eliminar la malaltia.

Notícies relacionades

L'any passat, l'OMS va advertir que el progrés en la lluita contra la malària s'havia estancat. En el seu últim Informe Mundial sobre la Malària, l'OMS va dir que el 2016 hi havia al voltant de 216 milions de persones de 91 països infectades, cinc milions de casos més en comparació amb les dades de l'any anterior.

La gran majoria de les morts es van produir en nens menors de 5 anys a les zones més pobres de l'Àfrica subsahariana.