gala el 2 de març a París

Penélope Cruz rebrà un César d'Honor del cine francès

L'Acadèmia del país veí destaca que l'actriu espanyola té "la facultat de brillar tant en les produccions internacionals com en les pel·lícules més íntimes"

zentauroepp41838475 files  in this file photo taken on january 7  2018 spanish a180129104844

zentauroepp41838475 files in this file photo taken on january 7 2018 spanish a180129104844 / VALERIE MACON

1
Es llegeix en minuts

L'actriu Penélope Cruz rebrà el César d'Honor del cine francès en la cerimònia d'entrega dels guardons que tindrà lloc el 2 de març a París, segons ha informat aquest dilluns l'Acadèmia.

"Sublim i emotiva", la intèrpret té "la facultat de brillar tant en les produccions internacionals com en les pel·lícules més íntimes, tant davant la càmera de Ridley Scott, com la de Bob MarshallKeneth BranaghSergio CastellittoFernando Trueba, i fins i tot Asghar Farhadi", amb qui acaba de rodar Todos lo saben, ha indicat l'Acadèmia en un comunicat.

L'organisme de cine ha afegit que les interpretacions de l'actriu són "alhora precises i incandescents" davant companys de rodatge de la talla de Johnny DeppJordi Mollà, Day LewisJudi DenchAdrien BrodyBrad Pitt o fins i tot la seva parella, Javier Bardem.

"Musa de grans cineastes"

L'Acadèmia ha recordat que Cruz ha sigut "musa de grans cineastes", que té una "brillant bellesa llatina" i que ha sigut "commovedora" des del seu primer paper protagonista als 16 anys a Jamón jamón, que "la va propulsar de seguida entre les grans actrius amb futur".

I ha afegit que directors com Alejandro Amenábar i Pedro Almodóvar "només tenien ulls per a ella" i que el treball amb el primer a Abre los ojos i la seva continuació nord-americana Vanilla Sky, al costat de Tom Cruise, "li han obert les portes de Hollywood.

Cinc papers amb Almodóvar

Notícies relacionades

Cruz ha interpretat cinc papers a les ordres d'Almodóvar, entre ells Volver, amb el qual va guanyar un Goya a Millor Actriu, el premi del cine europeu i el d'interpretació femenina al Festival de Cannes del 2006 amb les seves companyes de repartiment.

Aquests treballs la van portar a rodar el 2008 per a Woody Allen al costat de Scarlett Johansson i Javier Bardem en el paper de María Elena a Vicky Cristina Barcelona, recompensada amb l'Oscar a la millor actriu secundàriaOscar  i el Bafta britànic en la mateixa categoria.