REQUERIMENT FORMAL

Andrea Janeiro demana a una 'chirigota' que no es fiqui amb el seu físic

L'advocat de la filla de Belén Esteban insta a la rectificació d'un grup del carnaval de Cadis

La ’chirigota’ ’Una corrida en tu cara’ ofèn els Janeiro. / ONDA CÁDIZ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

S'obre el teló i apareixen 12 toreros amb vestit de llums i montera. Són els intèrprets de Corrida en tu cara, una chirigota sobre la qual pesa un requeriment de l'advocat d'Andrea Janeiro, la filla de Belén Esteban. ¿El motiu? Fer mofa del físic de la noia, de 18 anys. Això va passar el 9 de gener, durant la seva actuació en la fase de preliminars del Concurs Oficial d'Agrupacions del Carnaval de Cadis

"La niña de Jesulín y de Belén Esteban / tiene toda la cara como una papa nueva. / Ya no está pixelada y la niña es horrenda / si yo fuera su padre la dejo borrosa hasta los 30", es diu a la cançó. "Dice Belén Esteban que ella es muy responsable y muy buena / Que ayuda mucho en casa / que está todo el día haciendo faena / Que es muy limpia la muchacha / y muy lista la chiquilla, habrá que verla borrando las sábanas sin barbilla", segueix la sàtira. La composició també fa broma sobre el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, el líder de Podem, Pablo Iglesias, i el secretari general de Podem a Aragó, Pablo Echenique.   

L'advocat d'Andrea Janeiro ha presentat una instància formal perquè el grup es retracti de les bromes sobre la noia. La chirigota va rebre l'escrit dilluns passat.

Notícies relacionades

Andrea Janeiro no vol ser famosa

Andrea Janeiro, que va complir la majoria d'edat al juliol, ha sol·licitat a través d'un gabinet d'advocats als mitjans de comunicació no ser tractada com a personatge públic. "Amb motiu de la pressió mediàtica a què m'estic veient sotmesa, molt especialment des que he arribat a la majoria d'edat, vull demanar públicament als mitjans que posin fi a aquesta situació i a la vulneració dels meus drets a l'honor, la intimitat i la pròpia imatge que s'està produint al llarg dels últims mesos", es llegeix al document.