ENTREVISTA PER A 'HOLLYWOOD REPORTER'

Jennifer Lawrence: "Harvey Weinstein era un brètol"

L'actriu parla amb Oprah Winfrey dels abusos en la indústria del cine

lmmarco41216207 actress jennifer lawrence attends the hollywood reporter 201171207190213

lmmarco41216207 actress jennifer lawrence attends the hollywood reporter 201171207190213 / VALERIE MACON

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Jennifer Lawrence ha tornat a parlar sobre els abusos sexuals en una entrevista concedida a Oprah Winfrey per a la revista The Hollywood Reporter. La intèrpret ha destacat que durant molts anys va ser el seu amic, el desterrat Harvey Weinstein.

Notícies relacionades

Tot i que la protagonista d'Els jocs de la fam assegura que no va patir mai cap mena d'insinuació o abús per part del productor, sí que afirma que tots sabien "que era un porc, que era un bèstia". A més, en relació amb el tracte de les dones en la indústria del cine, la jove s'ha referit a la seva pròpia experiència en els seus primers anys de carrera. En els seus començaments, l'actriu va haver de suportar tractaments vexatoris com el d'una productora que va fer que es despullés amb cinc noies més primes, i li va suggerir que s'havia d'aprimar.

"Hi ha llum al final del túnel"

La intèrpret també ha admès que "aquest comportament està molt normalitzat. Després et fas més important i deixen de fotre't tant. La gent al començament de la seva carrera no la vol armar perquè si l'armes et diuen 'difícil'", afegeix, i afirma que hi ha llum al final del túnel i que les dones es poden unir per lluitar contra aquesta mena de comportaments: "¿Què podem fer perquè es posin regles per les quals no estigui permès que es tracti de tal forma altres persones? O una comissió, algú a qui poder trucar. Si tots els actors de primer nivell decideixen unir-se a aquesta comissió, nosaltres coneixem a tothom en la indústria. Conec tots els caps d'estudi en aquesta ciutat. Si estigués en aquesta comissió i hagués rebut un e-mail d'algú a qui han tractat malament en un set, puc enviar un e-mail. Ens hem de posar d'acord i trobar la forma de no deixar escapar aquest moment. No dir simplement 'Oh, quina bogeria tot això'. Hem de fer alguna cosa de veritat", diu.