ESCÀNDOL A HOLLYWOOD

Cara Delevigne: "Harvey Weinstein em va proposar fer un trio"

La model i actriu és l'última a denunciar l'assetjament sexual del productor

40504500 60

40504500 60 / JUSTIN TALLIS (AFP)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

L’actriu i model Cara Delevingne ha sigut l’última famosa a denunciar l’assetjament sexual i els abusos del productor de Hollywood Harvey Weinstein. Segons l’estrella britànica, de 25 anys, que ara està immersa en la promoció de la seva novel·la 'Mirror, Mirror', l’executiu, de 65, va intentar besar-la durant una reunió sobre un projecte cinematogràfic.

Al seu compte d’Instagram, Delevingne ha explicat com Weinstein li va proposar fer un trio amb una altra dona en un hotel de Nova York. «Quan vaig començar com a actriu, vaig rebre una trucada de Harvey Weinstein preguntant-me si me n’havia anat al llit amb alguna de les dones amb qui m’havien vist en els mitjans», explica la jove. «Va ser una trucada molt estranya i incòmoda. No vaig respondre cap de les seves preguntes i abans de penjar em va dir que si jo era gai o decidia sortir amb una dona, especialment en públic, no aconseguiria el paper d’una dona heterosexual ni podria arribar a ser actriu a Hollywood».

'TULIP FEVER’

Les paraules més fortes venen quan descriu una reunió que va tenir amb Weinstein arran de la pel·lícula 'Tulip Fever', un drama d’època protagonitzat per Alicia Vikander i produït per la companyia que fins fa pocs dies capitanejava el directiu: The Weinstein Company. «Un any després, vaig anar a una reunió amb ell al vestíbul d’un hotel amb el director d’una nova pel·lícula. El director va abandonar la reunió i Harvey em va demanar que em quedés per xerrar amb ell. Quan ens vam quedar a soles, va començar a presumir de totes les actrius amb qui se n’havia anat al llit, de com havia aconseguit que aconseguissin l’èxit i també va esmentar altres coses inapropiades de naturalesa sexual. Després em va invitar a la seva habitació, cosa que vaig rebutjar, i li vaig preguntar al seu assistent si el meu cotxe era fora. Ella em va dir que no hi seria fins al cap d’una estona i que hauria d’anar a l’habitació amb ell. En aquell moment em vaig espantar, però no volia que s’interpretés així per si de cas estava equivocada sobre la situació».

«Quan vaig arribar a l’habitació, em vaig sentir alleujada perquè hi havia una altra dona. Ens va demanar que ens beséssim i ella va començar a fer una espècie d’acostaments cap a ell. Em vaig aixecar ràpidament, li vaig preguntar si sabia que jo podia cantar i vaig començar a fer-ho. Estava molt nerviosa. Després de cantar, vaig repetir que havia de marxar. Em va acompanyar a la porta i em va intentar besar als llavis. El vaig parar i em vaig apanyar per escapar. Al final vaig aconseguir el paper per a la pel·lícula i sempre he pensat que me’l va donar pel que va passar. Des d’aleshores m’he sentit horrible per haver-la fet. Dubtava de si dir-ho, no volia ferir la seva família. Em vaig sentir culpable per haver fet una cosa dolenta». 

Notícies relacionades

    

El testimoni de Delevingne se suma al d’altres actrius que també han denunciat Weinstein, com Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Rosanna Arquette, Mira Sorvino, Asia Argento i Lucia Evans