APARADOR DE CINE

Reines de Venècia

La Mostra ha tingut també un palmarès paral·lel i no oficial, el de les més elegants

lmmarco39986669 fotodeldia  ven130  venecia  italia   06 09 2017  la actriz 170908165520

lmmarco39986669 fotodeldia ven130 venecia italia 06 09 2017 la actriz 170908165520 / Ettore Ferrari

3
Es llegeix en minuts
Luis Miguel Marco / Barcelona

A la pantalla podran sortir sense maquillar, envellides i fins i tot esparracades. Però l’alfombra vermella és una altra cosa. Un batalló de fotògrafs espera i hi ha molt en joc. Com tot festival de cine, La Mostra de Venezia que s’acaba avui, també ha tingut un palmarès paral·lel, el de les més glamuroses. 

I a aquest tron han pujat fins i tot un parell de dones alienes a la pantalla. Parlem de Beatrice Borromeo, que va brillar amb el seu marit, Pierre Casiraghi en la cerimònia dels premis Franca Sozzani Awards. La italiana va lluir un disseny de vellut rosa amb detalls translúcids de color negre amb incrustacions de pedres de la col·lecció tardor hivern de Valentino, mentre que el fill de Carolina de Mònaco, com la majoria dels homes que van anar a aquesta cita, es va posar el clàssic esmòquing amb llacet negre.

Una altra dona que, sense ser actriu, va preparar al detall la seva aparició a Venècia amb el seu marit, George Clooney, va ser Amal Clooney. L’advocada i activista de 39 anys, apareixia resplendent tres mesos després de donar a llum els seus bessons, gràcies al seu saber estar i a la maquilladora d’artistes Charlotte Tilbury.

"Que divertit que és deixar perfecta Amal Clooney per a l’alfombra vermella per a l’estrena de Suburbicon. Porta posada la meva col·lecció de maquillatge Hollywood, l’impressionant vestit de Versace i els bonics cabells de Rod Ortega», va escriure Tilbury a Instagram al costat d’una foto d'Amal Clooney amb els últims preparatius abans de sortir de l’hotel Cipriani per assistir a la première de la mà del seu marit.

També un atelier Versace va ser el vestit escollit per Penélope Cruz per posar amb el seu marit Javier Bardem en la presentació de Loving Pablo, la pel·lícula de Fernando León de Aranoa basada en la història del narco Pablo Escobar. Un vestit que ressaltava les seves corbes  i que recorda altres dissenys que ja ha lluït a l’alfombra vermella, un vestit blanc amb detalls en plata amb cos encotillat amb faldilla de vol i cua llarga. Una tria gens casual si tenim en compte que Pe ha encarnat Donatella Versace en una telesèrie encara per estrenar sobre la mort de Gianni Versace.

Al podi de les més elegants d’aquesta 74a edició de La Mostra hi figura també Jennifer Lawrence, companya de rodatge de Bardem a Mother, el thriller psicològic dirigit per la parella de Lawrence, Darren Aronofsky.

La nord-americana va lluir un impressionant disseny d’alta costura de Dior, firma de la qual és imatge. Era un vestit de tul plumeti de tons grisosos amb un escot transparent i detalls de flors a la faldilla i al pit. L’oscaritzada actriu va completar el look amb joies de Tiffany&Co i sandàlies negres i va optar per un maquillatge molt natural i un monyo de ballarina. Al matí i aquest cop amb els cabells lliures i ondulats, va aparèixer davant els mitjans amb un disseny romàntic de Giambattista Valli, un vestit de còctel llarg llencer amb un escot en ve. 

Notícies relacionades

Una altra de les romàntiques reines de la nit ha sigut l’actriu Kirsten Dunst. Per a la presentació de Woodshock es va enfundar en un vestit de tul amb volants i pics negres de  Rodarte, disseny de les germanes Kate i Laura Mulleavy. Lògic, ja que les germanes són també les directores de la cinta. 

Menció a part per a les actrius més veteranes. Començant per Susan Sarandon, amb un vestit negre escotat d’Hugo Boss. Per Rebeca Hall, d’Armani. Per Helen Mirren, de Sassi Holford. Per Michelle Pfeiffer, que va lluir un vestit amb estampat floral de Dolce&Gabbana de dia i un vestit de pailletes de Michael Kors  a la nit. I chapeau per a Jane Fonda, que compleix 80 anys al desembre i que va rebre amb Robert Redford el lleó d’or honorífic sobreïxent de carisma amb el seu vestit blavós de Marchesa.