COL·LECCIONSTA FRUSTRADA

Tita Cervera: "Ja no puc comprar quadros a l'estranger"

La baronessa Thyssen anuncia que el 2020 el Museu Thyssen obrirà amb una col·lecció de pintura catalana a Sant Feliu

lmmarco20025787 la baronesa thyssen  carmen cervera durante la inauguracion 170809174708

lmmarco20025787 la baronesa thyssen carmen cervera durante la inauguracion 170809174708

1
Es llegeix en minuts

La baronessa Thyssen està contenta. Segons recull Europa Press, Tita anuncia que el 2020 el Museu Thyssen de Sant Feliu de Guíxols obrirà amb una col·lecció de pintura catalana. "És un dia meravellós. Estic molt emocionada i em sento molt feliç de poder estar en un lloc tan bonic com Sant Feliu de Guíxols", ha assegurat la baronessa, que ha estat passant uns dies a l'illa d'Eivissa, com fa habitualment, amb les seves dues filles Sabina i Carmen.

La baronessa segueix també en converses amb el Govern per a la cessió de les seves obres al Thyssen de Madrid.  "Sí, sí, naturalment. Com sabem, jo sempre procuro ajudar amb l'art. Des de l'any 2000 estic amb un préstec gratuït de la col·lecció internacional al Museu Thyssen de Madrid, i crec que, bé, el moviment d'art més important en la història que es va fer va ser portar la col·lecció del meu marit a Espanya. Crec que vaig ajudar molt que això pogués ser així. Però hi ha algunes diferències entre Madrid i jo. S'arreglaran, espero".

Notícies relacionades

El termini que s'han donat la baronessa i el Ministeri de Cultura expira al novembre. I és que segons va declarar Tita Cervera en una entrevista en l'edició espanyola de 'Vanity Fair': Fiscalment no demano favors, només que es compleixi el que ja està firmat. Desitjo que els meus quadros es quedin a Espanya sempre que tinguin un marc legal que permeti la seva mobilitat per poder portar a terme exhibicions per tot el món" assegura algú que va confessar que té patrimoni, "però no liquiditat". Tita gasta uns 400.000 euros al mes entre el personal, el manteniment del seu patrimoni immobiliari i pictòric, les assegurances dels seus vehicles, el seu iot, la seva salut, els seus advocats i altra sèrie de despeses.

Preguntada per possibles noves adquisicions, la baronessa es mostra contundent: "He de dir que encara a Espanya no creiem en els pintors meravellosos que hem tingut i que tenim. Hi ha subhastes encara on puc adquirir obres. Però ja no puc comprar obres internacionals, perquè tenen uns preus de bogeria". Sobre les seves últimes adquisicions, la baronessa cita una obra de Francisco Pradilla i 'La romería' de Baldomero Galofre.