LA VEU DE 'QUEEN'

Brian May creu que Freddie Mercury viuria si s'hagués tractat a temps

El guitarrista de la mítica banda de rock assegura que el cantant va perdre un peu a causa de la malaltia

lmmarco36282630 mas periodico  freddie mercury170523173714

lmmarco36282630 mas periodico freddie mercury170523173714

1
Es llegeix en minuts

El guitarrista de la banda britànica de rock QueenBrian May, creu que Freddie Mercury podria haver sobreviscut a la sida si s'hagués medicat uns mesos abans, tal com explica al pròleg d'un llibre de fotografies del mític grup de Londres, segons ha avançat 'The Sunday Times'. A més, el músic, de 69 anys, també revela que el cantant va perdre gran part d'un peu a causa de la malaltia.

"El problema era el peu. Tràgicament, en quedava molt poc. Una vegada ens el va ensenyar durant un sopar i va dir: 'Vaja Brian, perdona si t'he molestat ensenyant-te això'. Jo li vaig contestar: 'No estic molest, Freddie, excepte per haver-me adonat que has d'aguantar aquest terrible patiment", explica el guitarrista.

Mercury va morir el 1991, als 45 anys, a conseqüència directa d'una pneumònia bronquial provocada per la sida. No obstant, si el cantant hagués començat a rebre el còctel d'antiretrovirals per combatre la malaltia uns mesos abans, "encara estaria amb nosaltres", assegura May.

VA AMAGAR LA SEVA HOMOSEXUALITAT

Notícies relacionades

En una entrevista amb 'The Sunday Times' en què el guitarrista comenta algunes de les fotografies que apareixen al nou llibre, May recorda com el cantant va revelar a la resta del grup que era homosexual. "Ho va dir anys després que resultés obvi", comenta.

"Al principi, el grup estava en una situació justeta. No ens podíem permetre habitacions d'hotel individuals, així que jo compartia habitació amb Freddie", explica el guitarrista. "No hi ha moltes coses que jo no conegui sobre Freddie i amb qui s'ho feia en aquells dies -que no eren homes, he de dir-. Va ser bastant obvi quan els visitants al camerino van començar a deixar de ser noies guapes i van passar a ser homes sexis", afirma May.