AMB GANES D'AMPLIAR EL NEGOCI

Enrique Iglesias i Rafa Nadal obren la seva ambaixada gastronòmica a Miami

A la inauguració del restaurant Tatel hi va faltar el tercer soci mediàtic, Pau Gasol

Dos dels nostres famosos més internacionals, el tennista Rafa Nadal i el cantant Enrique Iglesias no han volgut perdre’s la gran festa d’inauguració del seu nou restaurant Tatel a Miami Beach.  / EUROPA PRESS TV

2
Es llegeix en minuts

Rafa Nadal, Pau Gasol i Enrique Iglesias s’han convertit en els cònsols de la cuina espanyola a Florida, als EUA. Dilluns a la nit van inaugurar el restaurant Tatel Miami amb una assistència àvida per tastar tot el que sortia de la cuina, com els musclos al vapor, les broquetes de truita de patates i les croquetes. La festa va vèncer el caos inicial, els endarreriments i la falta d’espai. El tennista i el músic van complir com a amfitrions. El soci basquetbolista va enviar un missatge gravat.

El trio, més els empresaris Abel Matutes Prats i Manuel Campos Guallar, són propietaris des de fa dos anys d’un establiment amb el mateix nom a Madrid. I ara han portat la seva ambaixada gastronòmica fins als baixos del famós hotel Ritz-Carlton de Miami, a l’avinguda de Collins de Miami Beach, en el que pretén ser una avançada dels restaurants Tatel que vindran després.

TRUITA TRUFADA

«Som feliços d’obrir a Miami. Continuarem a Los Angeles, Eivissa i Ciutat de Mèxic», va avançar Enrique Iglesias, sobre els plans d’expansió del grup. «He vist créixer i triomfar Tatel a Madrid, i ara res no em faria més feliç que portar-lo al lloc on tinc casa meva», va assenyalar el cantant. El fill de Julio Iglesias va reconèixer que li agrada preparar algun plat a casa i que dels plats de la carta es queda amb «la truita trufada».

El pop a la gallega, les gambes amb allada, la milanesa de vedella amb ou, el flam d’ou i les 'torrijas' també són presents a la cuina, dirigida per Nicolás Mazier, que va ser el cuiner en cap de Nobu Miami, i desenvoluparà un menú creat a Madrid, a més a més d’aportar alguns plats d’inspiració local, com el ceviche de daurada.

Al costat d’Enrique, i amb texans, camisa blanca i una americana de Tommy Hilfiger –és la imatge d’aquesta firma– un Rafa Nadal una mica més esquiu amb la premsa va dir sentir-se «feliç i encantat» de portar Tatel a una ciutat «on sempre m’ho passo molt bé». «Miami és el més proper a la cultura espanyola i oferir una mica més d’aquest toc està bé», va afegir Nadal, que podria tornar a veure’s cara a cara a la pista amb Roger Federer en la final de l’Open de Miami. Sobre els seus gustos culinaris, Nadal va reconèixer: «Sóc fàcil d’acontentar. Això de cuinar ho deixo als experts».

AMBAIXADOR DE LA CULTURA ESPANYOLA

Notícies relacionades

Per la seva banda, Pau Gasol, el jugador del San Antonio Spurs, va enviar un missatge en què es va declarar «emocionat i honrat» pel fet que la marca Tatel hagi arribat als EUA, la seva «segona llar». «Ser un ambaixador de la cultura espanyola és una de les meves passions», va afegir Gasol. A la festa hi van assistir Nicolás Colate, exmarit de Paulina Rubio; el punxadiscos i productor Wally López; l’empresari mexicà Juan Carlos Valladares Jr. ,i el cònsol d’Espanya a Miami, Cándido Creis.

El restaurant, amb capacitat per a 200 comensals, ha sigut dissenyat per Studio Gronda, amb versions contemporànies de grans mestres de la pintura espanyola en la decoració. També compta amb un escenari per a actuacions en viu.