AMOR, DESENFRENO, TRAGÈDIA I GLAMUR

Les sis dècades de Carolina de Mònaco

La princesa arriba als 60 amb el desig d'aturar el temps i disfrutar serena i tranquil·la de la família

zentauroepp36940582 grace kelly con la princesa carolina170119202408

zentauroepp36940582 grace kelly con la princesa carolina170119202408
zentauroepp2826438 files  princess grace and prince rainier iii of monaco and t170119202128
zentauroepp2798036 cuaderno  del  domingo   principe  rainiero en  la  imagen  170119202153
zentauroepp2798055 cuaderno  del  domingo   principe  rainiero en  la  imagen  170119202311

/

5
Es llegeix en minuts
Mireya Roca
Mireya Roca

Periodista

ver +

Carolina de Mònaco demà farà 60 anys. A punt de ser àvia per quarta vegada (el primer fill de Pierre i Beatriz Borromeo naixerà ben aviat), la princesa continua sent una autèntica icona d’estil. Ja als primer anys 70 va sorprendre el món de la moda i l’aristocràcia per la seva bellesa i estil. La filla de Rainier i Grace ha suportat etiquetes diverses (princesa d’Europa, viuda d’Europa, reina del glamur...) i, sens dubte, durant una època va ser el personatge que apareixia en més portades de la premsa del cor. La fortalesa de la seva imatge només es va enfosquir amb la irrupció de Diana Spencer, la princesa que va regnar fins després de morta. Avui la de Mònaco transmet serenitat al costat del marit que més temps li ha durat. Sis dècades de vida sense perdre ni gota de glamur.

1957-1967: UNA NENA A PALAU

Carolina Luisa Margarita Grimaldi va arribar al món a les 9.27 hores del matí a la biblioteca del palau de Mònaco. Segons va confirmar el ginecòleg francès Emilie Herve, el seu naixement va ser ràpid i senzill. Els seus pares, Rainier III i l’actriu nord-americana Grace Kelly havien contret matrimoni nou mesos i quatre dies abans, el 19 d’abril de 1956.

Segons les revistes de l’època, quan Grace va veure que era una nena no va parar de plorar. I és que el matrimoni preferia que el primogènit fos nen, un hereu al tron monegasc.

Batejada aquell 3 de març a la catedral de Sant Nicolau, va ser fins que va néixer Albert, 14 mesos després, l'hereva del tron i posseïdora de 25 títols nobiliaris. Primer va estudiar a palau i al col·legi de les Dames de San Marino. Als 8 anys, va néixer la seva germana Estefania.

1967-1977: UNA BELLA I PROMETEDORA JOVE 

La princesa es va convertir en una atractiva noia que destil·lava estil i molta elegància. En els seus anys d'adolescent, es va convertir en una autèntica icona de moda, una de les noies més ben vestides del món. Les revistes en parlaven i els modistes la volien vestir.

Amb 16 anys va assistir per primer cop al Ball de la Rosa i la revista Time va titular: Carolina, la nòvia d’Europa.

1977-1987: DOS CASAMENTS I UN FUNERAL

La princesa va anar a París a estudiar filosofia. Amb 18 anys va començar a sortir, assistir a concerts, desfilades i elitistes festes, on es va enamorar del playboy del moment, Philippe Junot. L'idil·li va disgustar la família i la premsa insistia que Junot era una mala influència per a la jove. No obstant, contra vent i marea, la primogènita de Rainier i Grace es va casar amb Junot el 25 d’agost de 1978 al palau de Mònaco. Hi van assistir 64 convidats, molt pocs eren membres de la reialesa europea.

Dos anys més tard, després de diverses infidelitats, el matrimoni es va trencar. La princesa va anar a estudiar a Anglaterra, on va iniciar una llarga llista d’idil·lis, començant pel tennista Guillermo Vilas i acabant amb Roberto Rosellini, fill d'Ingrid Bergman. Aquest últim es va convertir en un dels seus millors amics, però la relació no va prosperar. Mentre disfrutava d’una vida amorosa molt moguda, Carolina va viure un dels pitjors moments, la mort de la seva mare.

El 14 de setembre de 1982, la princesa Grace va morir en un accident de cotxe amb moltes ombres. ¿Conduïa ella o Estefania, com molts asseguren? Però la vida sempre en dona una de freda i una de calenta. En un creuer per Sardenya, Carolina va conèixer Stéfano Casiraghi, el seu segon marit. Es van casar el 29 de desembre de 1983. Ella estava embarassada del seu primer fill. Sense cap mena de dubte, Casiraghi va ser el gran amor de Carolina. El 8 de juny de 1984 va néixer el primer fill de la parella, Andrea, i el 3 d'agost de 1986 va arribar al món Carlota Maria Pomelina, la segona filla del matrimoni.

1987-1997: LA VIUDA DE MÒNACO

Un any després de néixer Carlota, el 5 de setembre de 1987 va néixer el tercer fill de Carolina, Pierre. Però després de viure una etapa feliç i estable amb el seu marit, la tragèdia va tornar a sacsejar-los el 3 d’octubre de 1990: Stéfano Casiraghi es va matar en un accident de llanxa, esport nàutic del qual era tot un campió. Amb 33 anys, Carolina es va convertir en la viuda de Mònaco.

Les imatges d'una dona destrossada van fer la volta al món i van passar a la història. La princesa, amb els seus fills, es va refugiar a Sant Rémy de Provence, es va aïllar del món i es va bolcar en el seu rol de mare. Però l’amor va trucar a la porta. En aquesta ocasió, de l'actor francès Vincent Lindon, amb qui va viure un assossegat idil·li des del 1992. L'1 de juny d'aquell mateix any, després de més de 10 anys de batalla legal en els tribunals de la Rota, va obtenir la nul·litat eclesiàstica del seu matrimoni amb Philippe Junot.

En plens rumors de crisi amb Lindon, Carolina va viatjar a Nova York amb Ernest de Hannover, llavors casat amb Chantal Hochuli, una de les millors amigues de la princesa.

1997-2007: TERCER CASAMENT I NAIXEMENT D'ALEXANDRA

Després de trencar amb Lindon, van sortir a la llum unes fotos en què Carolina i Ernest de Hannover, pretendent a príncep de la casa del mateix nom i cap de l'antic ducat de Brunswick i Lüneburg, assistien junts al Ball de la Rosa del 1998. Uns mesos després, el 23 de gener de 1999, el dia que la princesa feia 42 anys, la parella es casava al palau de Mònaco. Carolina ja estava embarassada de la seva quarta filla, Alexandra, que va néixer el 20 de juliol de 1999.

Semblava feliç al costat de l’aristòcrata alemany, però aquest tenia un fort caràcter que s’agreujava amb els seus excessos amb l’alcohol. Enmig d’un matrimoni turbulent i ple de fissures, el príncep Rainier va morir als 81 anys el 6 d'abril, deixant un gran buit en la família monegasca.

2007-2017: UNA ÀVIA FELIÇ

Segons alguns cronistes del cor, Carolina no té bona relació amb la seva cunyada, Charlène Wittstock, perquè considera que la dona del seu germà no està preparada per assumir el rol de primera dama del principat. Aquesta tensió entre les cunyades ha provocat que Albert intenti evitar que coincideixin en públic.

Notícies relacionades

La vida de Carolina continua marcada pel seu paper reial, encara que assisteix a nombrosos actes fora de Mònaco, ha adoptat a la perfecció el seu rol de mare i àvia, de manera que intenta passar el màxim temps possible amb la seva família i disfrutar dels seus quatre fills, Andrea, casat amb Tatiana Santo Domingo; Carlota Maria, que s’assembla a la seva mare de manera impressionant; Pierre, que es va casar amb Beatriz Borromeo, i que esperen el seu primer fill, i Alexandra. També dedica temps als més petits de la família: els nets Sasha, de 3 anys, India, d'1, del seu fill gran; Raphaël, de 3, fill de Carlota i el còmic Gad Elmaleh, sense oblidar els seus nebots Jaume i Gabriela, els bessons d’Albert i Charlène.

Carolina, la filla rebel de Rainier i Grace Kelly, viu una vida tranquil·la i assossegada, sense amors ni escàndols, malgrat que no s’ha divorciat del seu tercer marit, Ernest August V de Hannover.