EL VESTIT DE LA 45a PRIMERA DAMA

Melania Trump segueix el patró de Jackie Kennedy per a la presa de possessió

La primera dama ha triat una silueta geomètrica que va posar de moda l'esposa de John F. Kennedy als 60

zentauroepp36954527 president elect donald trump and his wife melania arrives fo170120173921 / Alex Brandon

zentauroepp36954527 president elect donald trump and his wife melania arrives fo170120173921
zentauroepp11212290 gente   kennedy jfk y jackie momentos antes del baile de inv170120200259

/

2
Es llegeix en minuts
Mireya Roca
Mireya Roca

Periodista

ver +

Ni Carolina Herrera ni Armani ni Diane Von Furstenberg. Melania Trump es va decantar per Ralph Laurent, un clàssic americà (i un dels favorits de Hillary Clinton), que aquest any a més celebra el seu 50è aniversari. El model en qüestió, en color 'babyblue', és un vestit amb capa que té certes reminiscències amb el glamur de Jacqueline, 'Jackie', Kennedy. I és que Melania va fer un gest de complicitat a l’elegància de siluetes geomètriques i l’estètica 'cocoon' que lluïa una elegant i irrepetible Jackie, que també va elegir aquesta tonalitat el 1961 per a la cerimònia d’investidura a la presidència de John F. Kennedy.

La 45a primera dama, que sense cap dubte s’ha inspirat en l’elogiat estil de Jackie Kennedy, va tenir en compte els cànons de la moda que imperaven en la dècada dels 60, elegint un 'monolook' amb guants i talons saló, del mateix matís dolç i de to pastel. La resta de l’estilisme va seguir la mateixa línia minimalista: el cabell recollit amb un clàssic monyo, sense rastre d’accessoris i unes discretes arracades de diamants. Una estètica amb la qual Melania s’assegura les crítiques d’un vestuari que recorda poderosament la idolatrada ex primera dama.

CINTURA MÉS AJUSTADA

Segons alguns especialistes en moda, l’esposa de Trump, de 46 anys, va actualitzar l’estil 'lady', tendència que va posar de moda l’esposa de Kennedy, amb «una cintura més ajustada i adaptada a la silueta de l’exmodel eslovena».

Curiosament, durant l’acte, les dues famílies presidencials van invertir els papers: Michelle Obama va lluir un disseny bordeus que contrastava amb el 'to Tiffany' de Melania. En canvi, Donald Trump va lluir la seva ja habitual corbata vermella davant l’opció blava d’Obama.

Ivanka i Tiffany Trump, les dues filles del nou president dels EUA, van aparèixer al Capitoli vestides i pentinades exactament igual. Com si es tractés de dues gotes d’aigua, les joves van ressaltar la seva estàtica i rossíssima melena monocolor amb un vestuari blanc nuclear.

Notícies relacionades

Ivanka, la germana gran, empresària, mare de tres fills i la favorita, com la denominen en els cercles pròxims, es va allunyar de les pautes convencionals del 'fashion' i va arriscar una mica més que la seva germana petita. Per a l’ocasió va elegir un avantguardista vestit pantaló dissenyat per Oscar de la Renta amb cua a la part posterior de la jaqueta i uns trencadors guants de cuir negre.

Per la seva part, Tiffany va vestir de tall clàssic i immaculat, amb abric de botonadura, faldilla a mitjana cama i collaret de perles.