DUEL TÈXTIL

Carolina Herrera demanda Oscar de la Renta

Exigeix que una dissenyadora que va treballar per a la firma, Laura Kim, no es converteixi en directora creativa de De la Renta fins a l'abril

 

  / AP / BEBETO MATTHEWS

1
Es llegeix en minuts

Carolina Herrera ha demandat la firma Oscar de la Renta perquè la seva exdissenyadora, Laura Kim, no es converteixi en directora creativa de De la Renta fins al pròxim mes d'abril. Segons l'empresària, si no és així es trencaria una clàusula que Kim va firmar amb la casa novaiorquesa al deixar la marca en la qual li impedia treballar per a una empresa de la competència durant sis mesos. La notícia l'ha publicat la revista especialitzada en moda 'WWD'.

Oscar de la Renta va anunciar el setembre passat que havia fitxat Laura Kim i Fernando García, fundadors de la firma Monse, com els seus nous directors creatius. Estava previst que el seu pròxim treball fos dissenyar la col·lecció tardor-hivern 2017, que seria presentada a la Setmana de la Moda de Nova York el pròxim febrer. Aquesta circumstànca violaria el contracte que va firmar Kim amb Carolina Herrera. En canvi, els advocats de Laura Kim (a la imatge, amb Oscar de la Renta) afirmen que la clàusula de no competència no és aplicable perquè la seva clienta no va abandonar CH de forma voluntària.

AMICS PERSONALS

Notícies relacionades

Malgrat que la mateixa Carolina Herrera i el difunt Óscar de la Renta eren amics personals, entre les dues firmes sempre ha existit una rivalitat comercial. Encara que el negoci d'Herrera és molt més gran gràcies a les fragàncies que ha creat durant aquests anys de la mà de Puig, el de De la Renta està més reconegut en la indústria de la moda.

De la demanda d'Herrera es dedueix entre línies que no hi ha cap pla per canviar la mítica dissenyadora, de 77 anys, i reemplaçar-la per algú més jove. Aquest succés arriba a final d'un any en el qual Carolina Herrera ha celebrat el 35è aniversari de la seva casa de moda.