FESTA DE LUXE

Preysler i Binoche il·luminen Loewe

La firma celebra els 170 anys d'història amb una mostra al Jardí Botànic de Madrid

Ha estat present en una exposició de Loewe. / EUROPA PRESS

Ha estat present en una exposició de Loewe.
lmmarco36332118 gente  fiesta de loewe  en madrid foto luis  miguel marco161118152623
lmmarco36334127 gente fiesta de loewe en madrid paco  leon161118185721
lmmarco36334149 gente fiesta de loewe en madrid diego  martin161118185733
lmmarco36334125 gente fiesta de loewe en madrid  angela  molina161118185758

/

3
Es llegeix en minuts
LUIS MIGUEL MARCO / MADRID

Va rajar el xampany Ruinart en una nit, la de dijous, gravada en cuir per a Loewe. La firma de luxe compleix 170 anys d’història, més que el grup francès al qual pertany, LVHM, i va muntar una d’aquelles festes que bé mereixen una crònica.

De motius per destapar les ampolles n’hi havia de sobres. Loewe ha reobert la seva ampliada i renovada botiga al carrer de Serrano cantonada amb Goya, en ple barri de Salamanca i amb parada de flors inclosa. Ha publicat un llibre resum de la seva trajectòria que és una joia editorial i ha inaugurat una exposició, 'Past Present Future', al Jardí Botànic de Madrid, que es pot veure fins al 9 de desembre vinent.

Exercia d’amfitrió un jove irlandès de 34 anys gairebé imberbe, el director creatiu de la marca, Jonathan W. Anderson, que, vestit amb un jersei amb el logo rejovenit, texans i vambes Nike, va rebre una reina del cine, Juliette Binoche, i una reina de cors, Isabel Preysler, que van eclipsar una mica l’actor britànic Luke Evans, exnòvio de Jon Kortajarena.

«POTSER»

Tanquem aviat l’assumpte. Un «potser» amb punts molt suspensius, com dient: ‘A vosaltres us ho diré si tinc l’¡Hola!’, va ser l’única cosa que una Preysler de negre i amb joies de Rabat es va dignar a deixar anar sobre si es casarà el 2017 amb Mario Vargas Llosa. Va arribar, va posar i va ser vista i no vista.

Anderson va recórrer el pavelló Villanueva del Botànic amb una somrient Juliette Binoche, comentant alguna de les peces reunides per a l’exposició per Flor Fernández, que està al capdavant dels arxius històrics de Loewe. «Aquest noi està posant de cap per avall la casa –explicava Fernández del dissenyador–. Hi ha molt de l’ADN de la firma en les noves col·leccions. M’entenc amb ell només amb la mirada».

I de mirades anava la cosa. Mirades que se n’anaven de la paret al terra, perquè tota una ala del pavelló estava forrada amb les imatges recollides en el llibre editat per l’expert en moda Luis Venegas, una joia de gairebé 500 pàgines que es vendrà en 25 botigues escollides del món per 120 euros. Dues figures del cine unides en una campanya de Loewe, Ángela Molina Clara Lago, n’admiraven el resultat. «Has sigut un honor participar en la campanya», va recordar Molina sense treure’s l’abric de pell.

A l’altra ala del pavelló, Carolina Herrera filla flipava amb les fotos de Steven Meisel per encàrrec d’Anderson: 13 bodegons amb arranjaments florals inspirades en l’obra de la florista Constance Spry. «Podrien estar al Museu del Prado i no desentonarien, quina meravella».

CITA HETEROGÈNIA

La convocatòria va ser tan heterogènia que entre els gairebé 400 convidats hi havia des de Jaime de Marichalar fins a alguns dels bloguers més 'chiripitiflaúticos' de Madrid i un grup de xinesos armats amb càmeras. De Cari Lapique Paola Dominguín a una exquisida exgalerista com Soledad Lorenzo o al dissenyador Modesto Lomba i l’il·lustrador Jordi Labanda. També hi havia Enrique Loewe i la seva filla Sheila, al capdavant de la Fundació Loewe. «El meu pare de vegades ve a passejar pel Botànic», va dir Sheila.

El cine espanyol també va tenir la seva representació. Paco León, Leonor Watling, Inma Cuesta, Belén Cuesta, la parelleta de Velvet Miriam Giovanelli Diego Martín, i molt xerraires entre ells, Carlos Francino, que va fotografiar Quim Gutierréz i la seva camisola blanca. I vam comentar a Quim que formidable que està com a déu clàssic a la foto d’Outomuro que penja al Palau Robert de Barcelona. ¿Et veus de noi Loewe, Quim? «Per què no –va contestar–. Sóc amic de la marca i no m’importaria». Queda dit.

Notícies relacionades

 Le comentamos a Quim lo tremendo que està com un déu clàssic a la foto que le va fer Outomuro i que penja al Palau Robert de Barcelona i va comentar que encara no ha vist la mostra encara que la seva mare ja le ha posat al dia. "¿Et veus de noi Loewe, Quim? Per què no. Sóc amic de la marca i no m'importaria". Ahí queda.