ABRAÇADA AMB 'DARATS' MULTICOLOR

Festa solidària a BCN a favor de les dones invisibles del Nepal

fcasals36210870 gente fiesta pro nepal en el cabaret oca a  barcelona  marta161108174233

fcasals36210870 gente fiesta pro nepal en el cabaret oca a barcelona marta161108174233

1
Es llegeix en minuts
Iosu de la Torre
Iosu de la Torre

Coordinador de Podcast.

ver +

L'oenagé Nepal Chhimeki va celebrar dilluns una festa per recaptar fons destinats a les dones del país més pobre de l'Àsia. Al Nepal la dona és invisible fins que decideix sortir de casa i millorar el seu entorn. 

¿Una gresca fins a la mitjanit per a les desheretades del continent asiàtic? L'ajuda humanitària necessita, a vegades, permetre's un respir, deixar anar la motxilla i celebrar la suma d'esforços per seguir treballant.

LEGIÓ D'AMICS

L'associació presidida per la barcelonina Marta Tatjer ha comptat en aquest objectiu amb la col·laboració de Joaquim Laguna, propietària de l'Ocaña. La sala cabaret batejada amb el nom del mític artista de la plaça Reial es va obrir a una legió de gent solidària. 

Entre la marabunta que va fer una repassada al menú nepalès ideat pel bessó Max Colombo, del restaurant Xemei, i dels còctels de Kim Díaz, la directora de cine Rosa Vergés, el músic Mauricio Villavequia, l'actriu Pepa Lopez (la professora Coral·lina de la sèrie 'Merlí'), el 'tricicle' Joan Gracia, el pintor Guerrero Medina, Nazario, l'il·lustrador i veí etern de la plaça Reial, i els escenògrafs Montse Amenós i Rafa Lledó.

També del món del teatre hi van assistir Maria Araujo, multipremiada pels vestuaris que crea, a més de la productora de 'Bailando con lobos' Marta Figueras. Del gremi de la restauració, destacar els del celler Mas Blanch i Jové, Joan i Sara, i el president del mercat de la Boqueria, Salvador Capdevila,

Notícies relacionades

Tots lluïen el llampant fulard amb què, en aquest lloc del planeta, es rep i acomiada els visitants, conegut com a 'darat'. La directora de Chhimeki, Sanstha Nepal, acabada d'arribar a Barcelona, va repartir desenes de mocadors. Sempre amb un somriure.

CINC GUARDERIES EN MARXA

Nepal Chhimeki és un moviment que agrupa més de 1.700 dones, totes voluntàries, que ajuden les seves veïnes. En nou anys, els resultats són impressionants, diu Tatjer. "Són admirables, dones de famílies desafavorides que han decidit sortir de casa per ajudar les seves veïnes i millorar l'educació, l'alimentació i la salut dels seus." Han creat una xarxa que permet que les dones puguin anar a treballar deixant les criatures en cinc guarderies, creades amb els fons de l'oenagé.