ARTISTA RENOVADA

Anastacia: "He recuperat la meva feminitat"

La cantant, que es va sotmetre a una doble mastectomia, prepara gira després del seu pas pel 'Mira quien baila' britànic

lmmarco36122308 gente  anastacia instagram161101195725

lmmarco36122308 gente anastacia instagram161101195725

2
Es llegeix en minuts
LUIS MIGUEL MARCO / BARCELONA

El ball l’ha animat. I li ha donat un nou impuls. Malgrat que la cantant i compositora Anastacia no ha arribat a la final del Mira quien baila britànic, el seu pas pel programa de la BBC One no ha pogut ser més terapèutic. «M’he divertit estant aquí. Ha sigut el lloc idoni. Després de la meva doble mastectomia, vaig sentir que una part de mi se n’havia anat i aquí he arribat a conèixer de nou la part superior del meu cos. He recuperat la meva feminitat», explicava emocionada, aquesta setmana, després de ser eliminada.

A Strictly come dancing, Anastacia ha tingut com a parella el ballarí neozelandès Brendan Cole, amb qui s’ha atrevit amb la rumba, la salsa, el txa-txa-txa i el vals, i amb peces com Lady Mermelade. «Jo no sóc cap ballarina professional. Vaig aprendre a ballar fa molt de temps a les discoteques de Nova York, però mai vaig anar classes seriosament. Així que les coreografies, el vestuari, la perruqueria el maquillatge... el jurat i tot l’equip m’ha ajudat moltíssim a tornar a creure en mi com a dona», ha explicat aquesta heroïna del pop nascuda a Chicago fa 48 anys.  

NOU DISC

Intèrpret d’èxits com Stupid little thing i Left outside alone, Anastacia Lyn Newkirk no ha publicat cap disc des de Resurrection el 2014, que va ser tota una declaració de principis. Així que entre els seus plans hi ha ara tornar novament a l’estudi de gravació. La mateixa artista ja ha anunciat per al maig i el juny de l’any que ve una gira de concerts que la durà a diverses ciutats del Regne Unit, com Londres. La seva última actuació a Barcelona va ser el juliol del 2015.

Anastacia no va tenir una infantesa fàcil. Abandonada pel seu pare, que era bipolar, va patir la malaltia de Crohn, trastorn pel qual va haver de passar pel quiròfan i que li va deixar una cicatriu a l’abdomen que ella mateixa ha mostrat repetides vegades.

Notícies relacionades

Després de dedicar-se a diversos treballs a Nova York, entre ells figurant de vídeos musicals, va debutar en la música el 1999 –el mateix Michael Jackson es va enamorar de la seva peculiar i versàtil veu–, però la seva carrera plena d’èxits es va veure entelada pel càncer, que la va allunyar dels escenaris. El 2003, en una revisió rutinària els metges li van detectar un tumor maligne al pit. L’operació va ser un èxit però 10 anys després, el malson va tornar i va obligar l’artista a una doble mastectomia.

Anastacia ha llançat en tot moment missatges esperançadors i de superació. En algun moment fins i tot s’ha referit al càncer com «una benedicció» perquè la va ajudar a prendre consciència de les seves forces. I  per celebrar que l’havia superat, ara fa uns mesos va publicar a Instagram una imatge captada amb el seu mòbil davant el mirall en la qual apareixia despullada cobrint-se els pits. Entre les felicitacions que va rebre, molts comentaris agraïen la naturalitat amb què ha fet front a la malaltia i destacaven que es fotografiés sense maquillar.

Temes:

Anastacia