ARTISTA PROVOCADOR

Robbie Williams, acusat de racista pel seu nou videoclip

Matrioixkes, alcohol i drogues es barregen en el retrat d'un oligarca rus

’Party like a Russian’, de Robbie Williams. / periodico

1
Es llegeix en minuts

L'últim videoclip de Williams, ‘Party like a russian’, ha aixecat polèmica a Rússia. El cantant anglès hi interpreta un oligarca rus que fa una festa en una gran mansió, envoltat de serventes lleugeres de roba. La lletra parla d'un líder que “gasta els diners d'una nació sencera, es queda el canvi i construeix la seva pròpia estació espacial”.

Williams ha desmentit ràpidament a Twitter que sigui una referència al president rus, Vladímir Putin. “Definitivament aquesta cançó no és sobre el senyor Putin”, ha escrit. I en declaracions a ‘The Sun’ ha assegurat que l'objectiu de la cançó és destacar el fet que “els russos són uns festers ridículament bons”.

Notícies relacionades

Des de Rússia no totes les veus que s'han alçat han sigut per criticar-lo. A (Iuri Loza, estrella del pop rus dels anys 80, la cançó no li ha semblat tan allunyada de la realitat. La política russa Maria Baronova diu que el vídeo retrata encertadament una petita part de la societat russa

Aquest no és el primer escàndol en què es veu embolicat Williams. Se'l va acusar d'incitar el canibalisme pel videoclip de la cançó ‘Rock DJ’ en què s'arrencava la pell per atraure l'atenció d'una dona.