S'ACABA EL 'BRANGELINA'

Angelina Jolie demana el divorci a Brad Pitt

L'actriu reclama la custòdia dels sis fills de la parella

"Estic molt trist pel que ha passat", assegura Pitt en un comunicat

TO GO WITH AFP STORY BY ANTJE GEMEINHARDT - FILES - A picture taken on May 8, 2014 shows US actress Angelina Jolie (R) posing for photographs along with her husband US actor Brad Pitt as they arrive for the premiere of the film Maleficent at Kensington Palace in London.  AFP PHOTO/CARL COURT

TO GO WITH AFP STORY BY ANTJE GEMEINHARDT - FILES - A picture taken on May 8, 2014 shows US actress Angelina Jolie (R) posing for photographs along with her husband US actor Brad Pitt as they arrive for the premiere of the film Maleficent at Kensington Palace in London. AFP PHOTO/CARL COURT / CARL COURT (AFP)

3
Es llegeix en minuts
RICARDO MIR DE FRANCIA / WASHINGTON

El matrimoni més desitjat de Hollywood s’ha acabat. Angelina Jolie va presentar ahir els papers per divorciar-se de Brad Pitt després de 12 anys de relació i sis fills en comú, tres de biològics i tres d’adoptats, segons ha destapat el portal 'TMZ' i han confirmat altres mitjans nord-americans.

En la demanda, Jolie esmenta «diferències irreconciliables» i reclama la custòdia física dels seus fills, que aniria acompanyada d’un règim de visites per a l’actor. La notícia arriba poc més de dos anys després que la parella es casés en secret en un casament idíl·lic a la Provença francesa davant poc més d’una vintena de convidats. La premsa rosa especula ara sobre els motius de la sonada ruptura de 'Brangelina', el binomi més sexi i morbós del cel·luloide actual.

El mes passat, la revista 'US Weekly' va publicar alguns detalls del seu segon aniversari de casament, celebrat a finals d’agost a l’Hotel Beverly Hills de Los Angeles. «Estaven ells dos sols. Van sopar junts i després van passar la nit, això és tot, se’n van anar l’endemà», deia una de les seves fonts. «Volen mantenir el seu amor viu». Aquella devia ser una de les seves últimes vetllades romàntiques perquè, segons la demanda de divorci, la parella es va separar formalment fa menys d’una setmana, el 15 de setembre.

"PER LA SALUT DE LA FAMÍLIA"

Les parts s’han limitat a llançar breus comunicats en els quals reclamen respecte a la seva privacitat. «La decisió s’ha pres per la salut de la família», va dir el representant de Jolie, l’actriu i directora de 41 anys que anteriorment havia estat casada amb Billy Bob Thornton i Jonny Lee Miller.

L’explicació de Pitt en un comunicat és una mica més llarga. «Estic molt trist pel que ha passat, però el més important és el benestar dels nostres fills», va afirmar l’actor de 52 anys, divorciat de Jennifer Aniston. En la demanda de divorci, la directora d’'En tierra de sangre y miel', que és també ambaixadora humanitària de les Nacions Unides, reclama quedar-se amb «algunes joies i objectes personals», així com amb tots els ingressos des que es va formalitzar la separació i altres actius que es determinaran més endavant, segons va publicar ahir la CNN.

Per més que hagin demanat respecte a la seva privacitat, a tots dos els esperen mesos d’asfixiant escrutini de la seva vida privada, així com una més que probable cobertura desmesurada del seu divorci, com si el futur del món depengués del seu acord postmatrimonial. Els tabloides no han trigat a llançar tota mena de teories per explicar la ruptura. 'TMZ' sostenia ahir que Jolie estava «extremadament decebuda» del tipus de pare que era amb els seus fills. Suposadament estava «farta» dels seus rampells i del fet que consumís «marihuana i possiblement alcohol».

SUPOSADA INFIDELITAT

Segons 'Page Six', el desencadenant va ser la suposada infidelitat de l’actor amb l’actriu francesa Marion Cotillard durant el rodatge d’'Aliados', la pel·lícula de Robert Zemeckis que s’estrenarà al novembre.

Notícies relacionades

Altres especulacions apunten  que el protagonista d’'El club de la lucha' estava avorrit de la relació, un canvi que hauria començat a gestar-se després que Jolie s’operés d’una mastectomia el 2013. «La seva salut i la seva vida en general es van convertir en una prioritat per a ella»,  va apuntar un amic de la parella al 'Daily Mail'. «Va deixar de ser aquella dona amant de l’aventura i la diversió per prendre’s les coses molt més seriosament».

I això aparentment no li va agradar a l’actor. «Estava mort d’avorriment amb la vida sòbria i tranquil·la que duien».