SOLIDARITAT EXEMPLAR

Xavi Hernández dóna el seu iot a Proactiva Open Arms

L'embarcació serà subhastada per recaptar fons que ajudin a finançar el rescat de refugiats al Mediterrani

Xavi Hernández recolza la feina de Proactiva Open Arms / VÍDEO : PROACTIVA OPEN ARMS

1
Es llegeix en minuts

Sempre ha mostrat la seva vena solidària, ja sigui fora o dins del camp. Xavi Hernández Xavi Hernández(Terrassa, Barcelona, 25 de gener de 1980), fins i tot es treia mèrit quan jugava: “La passada la fa bona el company que es desmarca”, va arribar a dir.

I és que l'exblaugrana  ha protagonitzat infinitat d'accions amb finalitats benèfiques: com a ambaixador de l'Obra Social La Caixa, amb la Creu Roja, en algun programa de televisió i fins en el seu casament amb Núria Cunillera (la parella va decidir donar els regals per finançar la construcció del nou Hospital de Dia de Sant Joan de Déu).

La seva última gran acció solidària a favor dels més desafavorits s'acaba de conèixer aquest dilluns, 1 d'agost. El centrecampista ha donat el seu iot  per a la ONG Proactiva Open Arms, al capdavant de la qual està Òscar Campsque ja ha salvat més de 3.000 immigrants que travessen el Mediterrani.

Hernández, que va conèixer la brutal tasca humanitària que realitza la citada organització de Badalona a través dels mitjans, ha decidit col·laborar amb la donació d'un veler de la seva propietat anomenat 'La Pelopina', que serà subhastat per a recaptar fons que ajudin a finançar el rescat de refugiats al mar.

És una embarcació de 9 metres d'eslora i 2,60 metres de mànega, dotada d'un motor de 325 CV, que anys enrere havia estat atracada a Sant Antoni de Calonge. Sense cap mena de dubte, el donatiu de l'excapità del Barça ajudarà a salvar famílies senceres de refugiats que intenten fugir de la barbàrie. 

SORTIDA DEL BARÇA, DESTINACIÓ QATAR

Amb 24 anys al club blaugrana, Xavi Hernández va anunciar el maig del 2015 la seva marxa del Barcelona i actualment  juga  a Al Sadd, de Qatar, encara que en nombroses ocasions ha subratllat que vol tornar.

"Vull anunciar i confirmar la meva sortida del Barça. És una decisió definitiva, difícil", va dir el jugador durant una multitudinària roda de premsa a Barcelona, en la qual va afegir: "No només em permetrà seguir jugant a futbol, em podré formar com a entrenador i director esportiu, ja que el meu objectiu principal és tornar a aquesta casa com sigui, com a entrenador, com a director esportiu", va reconèixer el jugador.

Notícies relacionades

Xavi Hernández i la seva dona, Núria Cunillera, el gener d'aquest any donaven la benvinguda a la sevaXavi HernándezNúria Cunillera, primera filla, Àsia. El naixement tenia lloc a Doha, on resideix actualment el matrimoni. 

Així ho va confirmar l'equip qatarià en el seu perfil de Twitter: "Xavi ha estat beneït amb una nena, el seu primer nadó. Felicitats a ell i a la seva família! Els desitgem una vida feliç!".