AL NOVEMBRE

Tom Hanks serà homenatjat pel MoMA

fimedio34860436 actor tom hanks attending the la premiere of  everything is 160729131038

fimedio34860436 actor tom hanks attending the la premiere of everything is 160729131038 / Richard Shotwell

1
Es llegeix en minuts

Tom Hanks sap positivament que disfrutarà d’una bona tardor. A més d’estrenar dues pel·lícules, serà homenatjat pel Museu d’Art Modern de Nova York (MoMA) perquè no és només un actor taquiller (té el do de participar en produccions molt exitoses) sinó perquè també s’ha creat un prestigi durant la seva llarga carrera, amb dos premis Oscar.

    Prova d’això és la iniciativa del MoMA, que es portarà a terme durant el mes de novembre. L’intèrpret, que torna a la gran pantalla com a protagonista de dos films que prometen recaptar molts diners, serà reconegut en un sopar de gala i amb la projecció de diverses cintes en les quals ha deixat empremta pel seu treball.

    «Tom Hanks és una força verdadera al cine», explica el comissari de la mostra, Rajendra Roy, en un comunicat. «El seu treball com a actor li ha donat tant la fama cinematogràfica com el profund respecte dels seus companys. Juntament amb el seu treball darrere de la càmera com a escriptor, director i especialment productor, ha sigut una figura essencial en la narrativa nord-americana durant més de 35 anys. Estem encantats d’honrar-lo aquest any».

    El MoMA projectarà entre el 8 i el 14 de novembre cinc films en què ha intervingut Hanks, ja sigui com a actor o com a doblador:  Elles donen el cop (1992), Philadelphia (1993), Toy Story (1996) i Toy Story 2 (1999), en què posava la veu al personatge de Woody, i Ladykillers (2004).

Notícies relacionades

    Hanks no és la primera estrella del cine que rep un homenatge per part del MoMA. En el passat, Cate Blanchett, Alfonso Cuarón, Tilda Swinton, Quentin Tarantino, Pedro Almodóvar, Kathryn Bigelow, Tim Burton i Baz Luhrmann van ser reconeguts pel museu novaiorquès.

    L’actor estarà a la cartellera aquesta tardor amb Inferno, la continuació d’El codi Da Vinci, dirigida per Ron Howard i basada en el best seller de Dan Brown, i amb Sully, a les ordres de Clint Eastwood encarnant Chesley Sully Sullenberger, que va salvar la vida dels passatgers de l’Airbus A320 que pilotava a l’amarar al riu Hudson. La primera s’estrenarà a l’octubre, i la segona, al novembre, el mes de Tom Hanks.