'ONE MAN SHOW'

Carlos Latre mira a Amèrica

L'humorista, que acomiada la gira '15 años no es nada' al Teatre Coliseum, prepara un xou amb què pretén travessar l'Atlàntic

fimedio34193601 foto de promocion del espectaculo  15 a os no es n160608131745

fimedio34193601 foto de promocion del espectaculo 15 a os no es n160608131745 / Jose Irun tel 616380909 www

3
Es llegeix en minuts
FERRAN IMEDIO / BARCELONA

Carlos Latre para. Bé, és un dir, perquè ell no s'està mai quiet. Parar significa, en el seu cas, posar punt final a la gira '15 años no es nada' amb què ha estat dos anys i mig fent voltes per Espanya amb infinites imitacions. Aquesta nit comença el final de l'exitós xou al Teatre Coliseum, on estarà en cartell fins al 19 de juny. Té nous plans. Amèrica li apareix a l'horitzó...

La seva obsessió és convertir-se en un 'one man show', cosa poc comuna a Espanya. "Aquí aquesta figura no havia existit. Som molt d'etiquetar, i jo no crec en aquesta limitació. El terme americà em va com l'anell al dit. Així em defineixo i així era com volia ser de gran", comenta Latre. Per això pensa seguir en la línia que porta ara, més accentuada si es pot. Es veurà en el pròxim espectacle. D'aquí uns mesos el presenta. No vol explicar gaire cosa més. ¿Superstició d'artista? Només deixa anar un 'petit' detall: probablement arribarà als escenaris americans. 

Mentrestant, repassa les xifres que ha registrat l'espectacle. I n'hi ha per quedar afònic de la impressió. Va començar a Barcelona al Capitol, on va estar en cartell sis mesos, i des d'aleshores no ha parat de visitar ciutats (30) i d'actuar per a milers i milers de persones (200.000). Malgrat el temps que fa que està en marxa, té gairebé tot el paper venut al Coliseum. Un èxit semblant a 'Yes, we Spain', que el va precedir.

EQUIP DE GUIONISTES

El secret de l'èxit és el talent de Latre per imitar qui li vingui de gust. Les seves condicions naturals l'hi permeten. Però després entra en joc el guió, que li permet actualitzar els gags gairebé diàriament gràcies a l'equip de guionistes que treballen amb ell, de manera que '15 años no es nada' és un espectacle viu, canviant, molt enganxat a la realitat. Un gag sobre la precampanya electoral de les eleccions al Govern, un acudit sobre el panorama polític català, un altre sobre els problemes de Messi amb Hisenda…

En total, 150 veus en els 90 minuts que dura l'espectacle sense interrupcions. Per quedar-se afònic, però de l'esforç. Per això Latre compta amb una assessora vocal i una preparadora física. "S'ha de ser molt disciplinat i tenir un bon fons perquè imito, canto, ballo, i així durant més d'una hora i mitja. I els dissabtes, més de tres, perquè faig dues funcions”. La mateixa disciplina i les mateixes ganes que quan va deixar 'Crónicas marcianas' i se'n va anar a la Gran Bretanya i als Estats Units per aprendre teatre clàssic (va arribar a representar 'Somni d'una nit d'estiu', de Shakespeare, a Londres) i ball. "Notava que a les imitacions els faltava ànima, i per això me'n vaig anar a estudiar", recorda l'humorista, que ara està estudiant líric. "La formació sempre m'ha acompanyat".

"UN PAS ENRERE PER FER-NE DOS ENDAVANT"

Notícies relacionades

Se'n va anar quan era una figura molt popular. I 'desapareix' ara, encara que temporalment, quan podria seguir amb '15 años no es nada' durant força més temps. Però ell s'estima més parar i preparar un nou xou. "Vull deixar les coses a dalt, quan estan en el millor moment. Deixo la gira amb la sensació que ha sigut molt especial per a mi, un abans i un després en la meva carrera: he repassat els 15 anys a la televisió i he recollit tant afecte de la gent, he sentit tanta proximitat i comunió amb el públic, que ha sigut la gira de l'afecte".

Amb '15 años no es nada', ha fet "un pas enrere en la memòria per fer dos passos endavant". S'explica: "He pogut veure els meus èxits, els meus fracassos, els meus referents, i he buscat una nova dimensió, un nou punt de vista, una cosa que no existeix. He anat creixent amb un xou molt complet, en què s'han vist moltes coses perquè faig moltes coses, en què el temps passa molt ràpid i amb què la gent disfruta".