Dani Rovira sua el mallot a la Titan Desert 2016

L'actor forma part de l'equip 'Freno al ictus', un projecte solidari

 

  / EFE / C CASAL

2
Es llegeix en minuts

L’última gesta de Dani Rovira ha sigut participar en la Titan Desert 2016, la prova de bicicleta de muntanya més dura del planeta, que es disputa al Marroc entre el 24 i el 30 d’abril. I ho fa com un membre més de l’equip Freno al ictus, un projecte solidari que té com a objectiu  donar visibilitat a la batalla contra aquesta malaltia.

    El protagonista d’Ocho apellidos vascos i Ocho apellidos catalanes ja havia competit abans en proves atlètiques, com la Marató de Barcelona. Però no havia participat mai en una prova ciclista. I menys d’aquesta envergadura. L’actor ha arribat al Marroc després d’acabar el rodatge de la seva nova pel·lícula. Es tracta de 100 metros, «una història real molt dura d’una persona que va batallar contra una esclerosi múltiple amb la pràctica de l’esport», segons va relatar el mateix Rovira a l’agència Efe.

LA ‘ZONA ZERO’ / «Estic bastant esgotat, com tots els corredors, i una mica fotut a l’hora de seure, perquè en aquesta prova et perjudiques molt la zona zero. Però el patiment forma part del divertiment, encara que a molts els costi entendre-ho. Aquí el gaudi és proporcional al patiment. Estic content amb l’experiència», ha afirmat l’intèrpret, que llueix el dorsal número 120 de l’equip Freno al ictus, en què els integrants porten mallots de color vermell.

    «La carrera és molt exigent i encara queden quatre etapes. S’acumula el cansament, però la prova és molt guai, es viuen moltes experiències a la Titan. Aquí alguns vénen a guanyar, altres a superar-se a si mateixos o simplement a disfrutar, però també hi ha els que hi vénen per assumptes solidaris», ha comentat Rovira, que va anunciar la seva participació en aquesta duríssima carrera a través del seu compte de Twitter.

L’ICTUS DE JULIO / I és en aquest últim apartat en què s’inclou la presència de l’artista. «Jo sóc aquí per la causa Freno al ictus, un projecte promogut per Julio, que va patir un ictus. Tenia sobrepès, el colesterol alt, patia estrès i a partir de l’ensurt va començar a practicar esport».

Notícies relacionades

    «La gent ha d’evitar el sedentarisme i ha de portar una vida saludable per reduir factors de risc de l’ictus. Passar per aquesta experiència i col·laborar en el projecte em satisfà, i quan acabi la Titan estaré encara més content», ha assegurat. El que Dani Rovira té clar és que quan travessi l’última línia de meta no ho celebrarà aixecant les mans. Ho argumenta amb humor: «No, no alçaré els braços. De fet, no he volgut guanyar carreres perquè no sé desenganxar les mans del manillar. Millor m’abraçaré als meus companys», explica rient.

    Rodar a les pistes marroquines de la Titan Desert no li resulta tan gratificant com rodar en un plató de cine. «He patit el que un ésser humà pot patir. És molt més difícil rodar per aquestes pistes. Almenys no recordo que en un plató de cine m’hagi fet tant mal el cul», assegura. 

Temes:

Dani Rovira