60è ANIVERSARI DEL CASAMENT

Imatges inèdites de l'enllaç del príncep Rainier i Grace Kelly

La Casa Reial de Mónaco publica les imatges per celebrar les sis dècades de l'enllaç més glamurós del principat

fimedio33597215 gente fotos  ineditas raniero de m naco y grace ke160419174600

fimedio33597215 gente fotos ineditas raniero de m naco y grace ke160419174600

1
Es llegeix en minuts

Fa 60 anys, el 19 d’abril de 1956, el príncep Rainier i Grace Kelly van culminar un amor de pel·lícula amb un casament a la catedral de Sant Nicolau de Mònaco. Amb motiu de l’aniversari d’un enllaç tan glamurós, pel qual es va engalanar amb flors tot el principat, la casa reial monegasca va publicar ahir unes fotografies inèdites de la parella en una jornada històrica. A l’actriu de Hollywood, que llavors tenia 29 anys, se la veu vestida de blanc recorrent el pati del palau Grimaldi, que després es convertiria en casa seva. Mai més tornaria a treballar com a actriu.

A les imatges hi apareix Grace vestida de blanc (un disseny amb un vel de 90 metres que havia dissenyat Helen Rose i en què van treballar 36 cosidores) i envoltada de les sis dames d’honor (una era la seva germana Peggy), que lluïen vestits d’organdí de seda de color groc, i baixant l’escalinata del palau agafada del braç del seu pare, John Brendan Kelly.

CONVIDATS IL·LUSTRES

Va ser un casament extraordinàriament glamurós, ja que entre els convidats hi havia estrelles de cine, rics i famosos de l’època, com els actors i col·legues de Grace Kelly Cary Grant, Ava Gardner, Gloria Swanson i els magnats Aristotelis Onassis i Conrad Hilton. Hi havia més de 600 convidats en una festa que va tenir moments per al record, com el banquet posterior a l’enllaç, en què no van faltar salmó, caviar, pollastre, ous en gelatina i llagostes.

Notícies relacionades

També hi ha imatges de l’enllaç civil que es va celebrar un dia abans del religiós, i que va tenir molta menys pompa i no va fer sortir al carrer els monegascos en massa com l’endemà. S’hi veuen Rainier i Grace brindant en petit comité després del tràmit i celebrant el banquet. Fins i tot s’hi veu l’acta matrimonial.

D’aquell matrimoni, que va durar 26 anys (fins a la tràgica mort en accident de trànsit de Grace Kelly), en van néixer tres fills: la princesa Carolina (va arribar al món just un any després de l’enllaç, el 1957), el príncep Albert (1958) i la princesa Estefania (1965). 

Temes:

Mònaco