DE LA FICCIÓ AL MUSEU

Kevin Spacey, un 'president' més a la Galeria Nacional dels EUA

El centre exposa un retrat de l'actor en la pell de Francis Underwood, cap de la Casa Blanca a 'House of cards'

Kevin Spacey, a la Galeria Nacional de Retrats dels EUA, davant el seu retrat en la pell del fictici president Francis Underwood a ’House of cards’.

Kevin Spacey, a la Galeria Nacional de Retrats dels EUA, davant el seu retrat en la pell del fictici president Francis Underwood a ’House of cards’. / REUTERS / KEVIN LAMARQUE

1
Es llegeix en minuts

L'Smithsonian, la Galeria Nacional de Retrats dels Estats Units, ha afegit a la seva col·lecció de pintures presidencials un quadro en què apareix Frank Underwood, el president dels EUA fictici que protagonitza la popular sèrie 'House of Cards', de la qual es començarà a emetre la quarta temporada el 4 de març a Netflix.

L'actor que interpreta Underwood en la sèrie, Kevin Spacey, ha estat present en l'acte de presentació del retrat, de grans dimensions i en què apareix ell mateix caracteritzat del seu personatge assegut en una cadira i amb les cames creuades.

Notícies relacionades

"Com que Francis Underwood no creu en els límits de mandat, no veig per què no hauríem d'afegir el quadro ara", ha dit Spacey fent broma sobre el caràcter del personatge que interpreta i el fet que el més habitual és que el retrat s'afegeixi a la col·lecció una vegada el president ha deixat la Casa Blanca.

El quadro d'Underwood, pintat pel britànic Jonathan Yeo, podrà ser visitat a la Galeria Nacional de Retrats a Washington, juntament amb pintures d'expresidents dels EUA com George Washington, Abraham Lincoln, Ronald Reagan, Richard Nixon i George W. Bush.