SIS TROBALLES EN 50 VISITES

Mano Rota, restaurant del 2015

El rànquing d'EL PERIÓDICO i la revista 'Time Out'

2
Es llegeix en minuts
LOURDES MEROÑO / BARCELONA

De la cinquantena de restaurants que al llarg de l’any ha descobert l’expert d’EL PERIÓDICO Pau Arenós, sis d’ells construeixen el rànquing del 2015: Mano Rota, Céleri, Informal, Louis 1856, Kak Koy i Santa Clara. 

En el lloc número u, Mano Rota, situat al barri del Paral·lel. L’equip format per Bernat Bermudo i Oswaldo Brito ha volgut fugir de les etiquetes amb un nou concepte en què ni és una barra ni un restaurant, sinó un restaurant amb barra. El preu mitjà del menú és de 25 a 30 euros i hi ha 14 diferents menús al migdia que ronden entre els 35 i els 55 euros. Entre els seus plats estrella figuren el suquet thai, el fricandó amb galta de tonyina o la papada de porc amb orellanes, miso i mostassa. 

En el número dos, Céleri, situat al barri de Sant Gervasi. El xef Xavier Pellicer aposta per una gastronomia per a tots els gustos, i per a tots els paladars, ja siguin vegans, vegetarians o amb intoleràncies. El restaurant està disposat amb cuina oberta i barres comunals. El preu mitjà per comensal és de 45 euros i entre els seus plats hi ha l’albergínia blanca i créixens salvatges, la col rostida i freda amb ceba i raves envinagrats o el tomàquet lleig de Tudela amb espuma de mozzarella i alfàbrega. 

En el lloc número tres trobem el restaurant Informal, al Barri Gòtic. Situat a l’Hotel The Serras, Marc Gascons, que va ser guardonat amb una estrella Michelin, aposta per un menú de temporada que està pensat per compartir i confeccionat a partir de productes locals de terra i mar. 

En quart lloc, el restaurant Louis 1856, ubicat a la Ronda Sant Antoni número 41. Jordi Vilà, xef amb una estrella Michelin, ha volgut recuperar el concepte tradicional dels restaurants i aposta per les racions de menjar generoses i per compartir. El preu mitjà per cada comensal és de 50 a 60 euros, i entre els seus plats més distingits es poden trobar la galeta de macadàmia amb escabetx, el salmó amb raifort o l’ensaladilla de bacallà a la llauna. 

Notícies relacionades

En el lloc número cinc es troba el restaurant Kak Koy, situat al carrer Ripoll número 16. Hideki Matsuhisa, el xef, aposta per la graella i és recomanable per a aquells que s’inicien en la brasa japonesa. El preu mitjà és de 30 a 40 euros i es poden trobar plats com l’anxova amb tofu, el pop amb cogombre o el secret ibèric amb amanida. 

I en l’últim però gens desmerescut número sis es troba el restaurant Santa Clara, ubicat al carrer Jiménez i Iglesias 11-13. Ana López de Lamadrid i Gonzalo Galbete són els propietaris d’aquest projecte. Ofereixen tant esmorzars, com dinars, berenars, sopars o un piscolabis entre hores. La seva carta es compon de productes de mercat de gran qualitat i s’hi poden trobar sopes, amanides, tàrtars, tatakis, pastes, arrossos, guarnicions i truites amb ous de Calaf. Aposten per la brasa de carbó, on elaboren els seus plats de carn i de peix. A diferència de la resta i com a complement, compten amb el reconegut forn Baluard, amb una oferta de pa d’altíssima qualitat.