VA SER CONDEMNADA AMB UNA MULTA DE 15.000 EUROS

Nuria Roca no pagarà ni un euro a Sonia Castedo per dir-li "xoriça"

L'Audiència Provincial d'Alacant ha estimat en la seva totalitat el recurs interposat per la presentadora contra l'exalcaldessa

2
Es llegeix en minuts

L'Audiència Provincial d'Alacant ha revocat la sentència d'un jutjat de la ciutat a la presentadora de televisió i locutora de ràdio Nuria Roca que la condemnava a pagar 15.000 euros a l'exalcaldessa Sonia Castedo (PP) per dir-li al seu blog 'Los tacones de Olivia' "xoriça sense pal·liatius".

Segons ha anunciat la presentadora i locutora al seu compte de la xarxa social Twitter, l'Audiència estima el recurs d'apel·lació que va presentar contra la sentència dictada el 8 de maig pel Jutjat de Primera Instància número 9 d'Alacant.

 

D'aquesta manera, revoca aquesta condemna i desestima la demanda interposada per l'exalcaldessa d'Alacant contra la periodista en relació amb la protecció del dret a l'honor.

"Quines ganes tenia d'explicar-vos que l'Audiència Provincial d'Alacant m'ha donat tota la raó en el meu contenciós contra Sonia Castedo", ha escrit a la xarxa social abans de penjar, escanejada, la sentència de l'alt tribunal.

"Una vegada més, gràcies a tots pel suport durant tot aquest temps!", ha afegit la presentadora i locutora.

'CAS BRUGAL'

L'exalcaldessa d'Alacant va dimitir el 23 de desembre del 2015 arran de la seva doble imputació en dues branques del 'cas Brugal' de suposada corrupció urbanística presumptament a favor de l'empresari Enrique Ortiz, una relativa al disseny del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de la ciutat i l'altra pel pla urbanístic del barri de Rabasa.

Tres mesos abans, el setembre del 2014, Roca va publicar al seu blog 'Los tacones de Olivia' una entrada o "editorial" amb el títol "Em caus molt malament. Et tinc mania i detesto tot el que representes", dedicada a l'encara llavors alcaldessa alacantina.

"Personalment no la conec, he tingut la sort de no conèixer-la i tot i així em provoca un enorme rebuig", va dir llavors Roca, que va afegir: "El que vostè, Sonia Castedo, em provoca és vergonya i el que vostè representa fa un mal irreparable a la democràcia. I a més assenyala els seus caps com a còmplices si no són capaços de fer-la fora del seu partit amb dues imputacions i amb aquestes gravacions grotesques amb empresaris corruptes".

"Segons es desprèn de les seves converses gravades, vostè no té vergonya (...). No sé què diran els jutges sobre les seves corrupteles, però per a mi vostè no és una presumpta xoriça, és una xoriça sense pal·liatius", va assenyalar Roca entre altres crítiques.

DEMANDA DE CASTEDO

Notícies relacionades

Al conèixer aquestes manifestacions, Castedo va presentar una demanda per presumptes injúries i calúmnies i en un principi va demanar 75.000 euros.

Aquesta xifra va ser rebaixada pel Jutjat de Primera Instància 9 d'Alacant en una sentència del 8 de maig del 2015 en què estimava el dany a l'honor de l'exdirigent popular, cosa que ara anul·la l'Audiència Provincial.

Temes:

Nuria Roca