ESTRELLA EN ALÇA

Jessica Chastain, la pèl-roja de moda

La sòlida carrera de l'actriu es confirma amb la creixent faceta com a model

Chastain, a l’estrena de ’Crimson Peak’, dimecres a Nova York.

Chastain, a l’estrena de ’Crimson Peak’, dimecres a Nova York. / AP / GRANT LAMOS IV

2
Es llegeix en minuts
MIREYA ROCA / BARCELONA

La pèl-roja de moda no para. Jessica Chastain (Sacramento, 1977) fa doblet i competeix contra ella mateixa a la cartellera al protagonitzar dues de les estrenes cinematogràfics més potents de l'any: Marte (The martian), juntament amb Matt Damon, La cumbre escarlata, del mexicà Guillermo del Toro. La seva estrella ascendent es veu confirmada amb la seva creixent presència com a imatge de marca i copant nombroses portades de moda.

L'any passat, la intèrpret, que té sang espanyola (un dels seus besavis, de cognom Astoreka, era de Lekeitio i una de les seves besàvies, Egurrola, de Navarra), va actuar en quatre films, mentre que aquest 2015 té tres títols més. Chastain s'ha convertit en una de les cares més sol·licitades de Hollywood.

Com ha passat amb moltes altres celebritats, els seus principis a la indústria del cinema, abans de començar a despuntar el 2006, van ser molt durs. Com va explicar a la revista People, després de llicenciar-se el 2003 a la Juilliard School de Nova York (amb una beca finançada pel desaparegut Robin Williams), només li oferien papers menors en sèries televisives com Urgencias. Van ser anys de cops de porta i contínues negatives als càstings, fins que un bon dia va rebre una trucada d'Al Pacino.

 

L'aclamat actor i director s'havia fixat en ella i volia que participés a Salomé, una producció teatral basada en l'obra d'Oscar Wilde que ell mateix dirigiria i protagonitzaria. Es va convertir en el seu mentor i fins i tot va decidir que Chastain protagonitzés el film sobre la mateixa història, convertint-se en la primera pel·lícula de la nord-americana.

Mesos després, va ser el realitzador Terrence Malick qui la va fitxar per a L'arbre de la vida, amb Brad Pitt Sean Penn. Un paper que va suposar un salt en la carrera de Chastain, ja que el 2011 ben pocs coneixien la dolça pèl-roja. La pel·lícula va guanyar la Palma d'Or i, aquell mateix any, l'actriu va triomfar amb les estrenes de Criadas y señoras, Take shelter i Coriolanus.

 

A més de les seves imponents interpretacions que n'han fet un actriu consagrada, la mirada riallera, la cabellera rogenca i l'extrema naturalitat li han valgut per passejar per les alfombres vermelles més importants, en les quals, igual que a la feina, brilla amb llum pròpia.

Notícies relacionades

CAMPANYA D'YVES SAINT LAURENT / En la publicitat es va estrenar amb la campanya de l'últim perfum d'Yves Saint Laurent, Manifesto, però també són incomptables les portades de les revistes de moda en les quals exerceix de model en sessions amb elitistes firmes i dissenyadors d'avantguarda.

La seva última i més recent incursió ha sigut com a ambaixadora internacional de la firma suïssa de rellotges Piaget. En les diferents imatges de la campanya, la intèrpret, de 35 anys, mostra els nous dissenys de la col·lecció Passion amb l'elegància que caracteritza aquesta estrella que viu a Manhattan, amb un gos de tres potes que va acollir i amb el seu nòvio, Gian Luca Passi de Preposulo, un executiu de moda italià que va treballar per a la companyia Armani i actualment és el mànager de la firma de moda francesa Moncler.