PREMI DE BACARDÍ AL FESTIVAL DE SITGES

Adriana Ugarte, esperit indomable

1
Es llegeix en minuts
JULIÁN GARCÍA / SITGES

Adriana Ugarte (Madrid, 1985) viu el seu gran any amb la naturalitat i la simpatia que només tenen els elegits. La carismàtica Sira Quiroga, d'El tiempo entre costuras, acaba de rodar Silencio amb Pedro Almodóvar, i al desembre estrenarà el presumible pròxim gran hit del cine espanyol, Palmeras en la nieve, de Fernando González Molina, amb Mario Casas i Laia Costa. Amb aquests imbatibles triomfs sota el braç, Ugarte va rebre dimecres al Festival de Sitges el premi Esperit Indomable, que Bacardí entrega per segon any consecutiu a nous talents del nostre cine. L'any passat, la guardonada va ser Úrsula Corberó.

Notícies relacionades

Després que el director del festival li entregués el premi a l'Auditori, Adriana Ugarte va agafar el camí de la Casa Bacardí Sitges, on a la nit es va celebrar una festa que ja s'ha convertit en un dels must de la cita cinematogràfica. Per allà es van passejar cares conegudes, i prestigiosos, del cine i la televisió, com J. A. Bayona, Peter Vives, Alejo Sauras, Diego Martínez, Álvaro Cervantes, Carles Francino, Diego Martínez, Godeliv van der Brandt, Assumpta Serna i Laia Costa, entre molts altres. «El meu esperit indomable té a veure amb les meves constants ganes d'aprendre», va explicar Ugarte, que va regalar somriures a cabassos. L'actriu va voler parlar de la seva experiència amb Almodóvar, que va qualificar d'«única». «M'ha trencat els esquemes. Fa una sensació de vertigen i descontrol, però també aprens a revisar tot el que tenies après i això és molt addictiu», va assegurar.

DIRECTORS INTERNACIONALS / La festa va reunir més de 300 persones, que van poder degustar el còctel Inful, creat en exclusiva per a l'ocasió per Jaime Añón, guanyador de la final espanyola de la Bacardí Legacy Global Cocktail Competition. A la Casa Bacardí Sitges es va poder veure, en franc estat d'animació, alguns dels directors internacionals que aquests dies estan presentant pel·lícula al festival: per exemple, el turc Can Evrenol (Baskin), l'indi Qaushiq Mukherjee (Ludo) i els nord-americans Todd Strauss-Schulson (The final girls) i Jon Watts (Cop car).