EXHIBICIÓ D'AMOR

Isabel Preysler i Vargas Llosa, felicitat pública

La parella fa la seva primera aparició conjunta formal en un acte a Nova York

Mario Vargas Llosa i Isabel Preysler, a l’arribar a la festa d’inauguració de la nova botiga de Porcelanosa a Nova York.

Mario Vargas Llosa i Isabel Preysler, a l’arribar a la festa d’inauguració de la nova botiga de Porcelanosa a Nova York. / EFE / MIGUEL RAJMIL

2
Es llegeix en minuts
IDOYA NOAIN / NOVA YORK

Ahir a la nit, a Nova York, algú li va dir a Mario Vargas Llosa que se'l veia fantàstic i ell va respondre: "Deu ser la felicitat".

Ahir a la nit, a Nova York, algú li va preguntar a Isabel Preysler què era el més especial de la vetllada, i ella va respondre: "La presentació de la nova botiga, per descomptat, per això hem vingut". Per a això, i per a més, hauria de dir.

La inauguració de la nova seu novaiorquesa de Porcelanosa, l'empresa de la qual Preysler és imatge indissociable, era ocasió, també, per oficialitzar públicament la relació més sonada dels últims mesos. I els seus protagonistes van donar sobrades mostres d'aquest nou plural davant les desenes de persones que es van concentrar davant l'antic edifici Commodore Criterion remodelat per l'estudi de Norman Foster a la triple cruïlla de Broadway, la Cinquena Avinguda i el carrer 28 veient entrar els convidats VIP i després en un còctel i un sopar sota les carpes instal·lades a Madison Square, ja amb uns 700 convidats.

Preysler va lluir un elegant disseny en cristalls de Swarovski amb aplicacions de guipur estampat i puntes, impressionants talons i arracades de diamants en cascada. Ella i Vargas Llosa van entrar a l'alfombra vermella agafats de la mà. No es van separar. I, segons explicava a EL PERIÓDICO un dels convidats al sopar posterior, "van exhibir el seu enamorament, com adolescents", sense escatimar gestos ni mirades.

DESFILADA DE FAMOSOS

Se'ls va veure xerrant distesament amb Richard Gere i altres convidats de renom, entre els quals hi havia Sarah Jessica Parker, Chelsea Clinton, Irina Shayk, Carolina Herrera, Nieves Álvarez, Arancha del Sol i Finito de Córdoba, Cayetano Rivera, l'exministre José Bono, Alfonso Díez (viudo de la duquessa d'Alba) o Meredith Vieria, una personalitat televisiva nord-americana. I, més enllà de les fotos i les salutacions, també se'ls va sentir.

Notícies relacionades

A l'hora dels discursos --entre plat i plat d'un menú compost per sopa de tomàquet, amanida de llagosta i mango, filet mignon i pastís de xocolata o de formatge regat amb albariño, rioja i Champagne-- ella va repassar la història de Porcelanosa, que va definir com a "part de la família". El Nobel, per la seva part, també va fer d'ambaixador de la firma i va aprofitar per destacar la seva presència als Estats Units en un moment en què un candidat (el republicà Donald Trump) ha atacat els immigrants.

Hi va haver flamenc de la mà del grup El Porvenir i rumba. Els convidats se'n van anar amb una rèplica en xocolata de l'edifici i amb una bossa que incloïa de regal una espelma i un exemplar de 'Travesuras de la niña mala', una novel·la de Vargas Llosa del 2006 que beu de la seva fascinació per Madame Bovary i de la qual 'The New York Times' va escriure al seu dia: "Criatures afamades --per sexe, diners, emocions, vida--, les noies dolentes sacien la seva fam primer, i després. Són terribles i són envejables perquè no s'acontenten amb menys de tot el que volen. Perquè, al final, no només accepten la seva naturalesa essencial, sinó també les conseqüències de la seva elecció de satisfer-la en comptes de negar-la".