CENSURA POLÈMICA

Instagram restitueix la foto del mugró de Nuria Roca després de retirar-la

La xarxa social havia suprimit fins a dues vegades la imatge en què s'observa l'ombra d'un dels seus pits i el perfil del mugró

2
Es llegeix en minuts
ORIOL ROJAS / BARCELONA

Aquest dimecres, la popular xarxa social de fotografia Instagram ha decidit reposar finalment la fotografia de la presentadora Nuria Roca, després de censurar-la fins a dues vegades els últims dies. La "polèmica" imatge mostra l'ombra d'un dels seus pits,  en què s'observa també el perfil del seu mugró

L'origen de la imatge es remunta a diumenge passat, quan la presentadora va compartir amb els seus seguidors una fotografia a través de la xarxa social en què afirmava estar "aprofitant les meves últimes hores d'estiueig". La fotografia mostrava l'ombra de la presentadora projectada a terra, en la qual es podia veure la silueta del seu pit nu i el perfil del seu mugró. 

Acollint-se, teòricament, a la normativa d'ús d'Instagram, la xarxa social va censurar i va retirar la foto de la presentadora, i li va enviar un missatge d'advertència en què li recomanava que revisés les normes comunitàries de la plataforma per no infringir les pautes d'ús: "No permetem que es publiquin nus a Instagram. Aquesta restricció s'aplica a fotos, vídeos i determinat contingut digital que mostrin actes sexuals, genitals i primers plans de natges totalment al descobert. També s'aplica a algunes fotos de mugrons femenins; no obstant, sí que es permeten fotos de cicatrius de mastectomies i de lactància materna".

Després de la consegüent queixa de Nuria Roca a través del seu blog, en què protesta per la censura de la fotografia, la xarxa social va restituir la imatge al·legant que va ser eliminada per error, però això només va durar unes quantes hores, ja que va ser eliminada de nou del seu perfil.

Notícies relacionades

La presentadora ha mostrat el seu descontentament insistentment a través de les xarxes socials. I ha al·legat, davant la censura persecutòria de la xarxa social, que "hi ha comptes d'Instagram dedicats exclusivament al tema en concret on el nom 'Las_mejores_tetas' no deixa espai al dubte i les fotos que hi publiquen tampoc...". A més ha destacat que "veure pornografia en aquesta fotografia és ridícul" i que la decisió de censurar-la és de "ments retrògrades".

Les imatges d'Instagram poden ser eliminades a través de dues vies: ser suprimides per l'usuari que les publica o per la censura aplicada per l'equip d'Instagram si algú denuncia la fotografia per inadequada. Després de les dues ocasions en què la xarxa social ha retirat la foto del seu perfil, les insistents queixes de la presentadora han aconseguit que Instagram es replantegi la censura i permeti veure finalment la imatge al seu compte.

Temes:

Nuria Roca