LA REBEL MANIQUÍ DE 22 ANYS REORIENTA LA SEVA CARRERA

Delevingne: «Sempre he volgut ser diferent»

La britànica s'estrena com a actriu protagonista a 'Ciudades de papel'

3
Es llegeix en minuts
BEATRIZ MARTÍNEZ / MADRID

cara Delevingne té un doble vessant en la seva mirada que la transforma completament depenent de les circumstàncies: pot ser fràgil i innocent i en un tancar i obrir d'ulls passar a ser desafiadora i pertorbadora. Aquesta facilitat per mutar de pell ja la va fer servir per convertir-se en una de les supermodels d'èxit més rotund i apoteòsic dels últims temps. La Kate Moss de la generació 2.0. Addicta a les xarxes socials, al Tumblr i a l'Instagram, la noia es va perfilar com una nova icona de rebel·lia per la seva tendència a reivindicar la ruptura dels motllos preestablerts. I per aparèixer en una bona part de les fotografies amb la llengua a fora.

Ara, després de desentendre's radicalment de la seva carrera dins el món de la moda, Cara Delevingne sembla que es vol introduir dins el panorama cinematogràfic amb la mateixa força i seguretat que la va catapultar a la fama a les passarel·les. A cop de carisma i maneres de diva indòmita. Després d'un parell de papers secundaris, ara protagonitza Ciudades de papel, l'adaptació del best-seller de John Green, aquell escriptor que hipnotitza els adolescents amb llibres d'amors impossibles i intensos com Sota la mateixa estrella.

«Crec que el paper em va escollir a mi», explica Cara a la seva parada per Madrid durant la gira de promoció de la pel·lícula. «Totes dues vivim el moment, perseguim un somni i lluitem per aconseguir-lo, encara que tothom s'interposi en el nostre camí. I ens importa un rave el que pensin els altres».

VITALITAT CONTAGIOSA / L'actriu interpreta Margot, una adolescent a la recerca de si mateixa que necessita perdre's per trobar el seu camí, encara que arrossegui sense adonar-se'n en la seva fugida el seu etern enamorat, que la seguirà fins a la fi del món. Un paper perfecte per a ella, un autèntic remolí de contagiosa vitalitat que t'hipnotitza.

«Fa uns anys estava feta un embolic, però ara tinc les coses clares. Em vull dedicar a la interpretació perquè és el meu somni des que era petita. No és que renegui del que he fet abans, però encara em sembla molt estrany que arribés a convertir-me en una model de tant èxit».

Però ho ha sigut, si més no durant un període de tres intensos anys en els quals ha sigut la imatge de firmes com Chanel, DKNY, Burberry i TopShop. El seu ascens com a celebrity també ha estat acompanyat d'escàndols, de fotografies indegudes i aventures amorosos. Delevingne s'ha confessat bisexual, i després de sortir amb el líder de One Direction, Harry Styles, va començar una relació amb l'actriu Michelle Rodriguez i ara ha confirmat el seu idil·li amb Annie Clark, la cantant de St. Vincent. Tant en la seva vida personal com en la professional, reivindica el discurs feminista: «M'agraden els papers de dona forta. M'agradaria interpretar aquest tipus de rols, que siguin inspiradors. Traslladar l'esperit d'activistes com Gloria Steinem a la pantalla. I també treballar amb més dones directores i guionistes. El meu model a Hollywood és Angelina Jolie».

Notícies relacionades

De moment, la pròxima vegada que la veurem a la pantalla serà a les ordres d'un home, Joe Wright (amb qui ja va treballar a Anna Karenina), a la pel·lícula de fantasia Pan (Viaje a Nunca Jamás), on es transforma en una sirena. Tot i que hi ha molta més expectació per veure-la a l'adaptació del còmic de DC Escuadrón Suicida, una pel·lícula de superherois en la qual comparteix protagonisme amb Margot Robbie, Jared Leto Will Smith. «No en puc dir res, només que serà una autèntica bogeria».

Delevingne està preparada per assaltar les pantalles amb la seva rotunda personalitat i la seva naturalesa salvatge. «Jo sempre he volgut ser diferent. Saltar-me les regles i construir les meves pròpies normes. Traspassar els límits per saber què hi ha més enllà. Sóc una persona que tinc molta curiositat i sóc una inconformista», conclou l'actriu, aquest cop amb una mirada múrria.