EL CULEBRÓ #CECILTHELION

Zimbàbue acusa un altre metge dels EUA de caçar un altre lleó

Les autoritats han detingut un ciutadà local per dirigir la cacera il·legal en què va participar Jan Casmir, de Pennsilvània

2
Es llegeix en minuts

Després de la polèmica per la mort del lleó Cecil en una cacera il·legalZimbàbue acusa ara un altre metge nord-americàJan Casmir Seski, de Pennsilvània, de caçar un segon lleó de forma il·legal. Aquest fet va tenir lloc a l'abril, mesos abans que Walter James Palmer, el dentista de Minneapolis, abatés al felí més popular d'aquest país africà.

Jan Casmir Seski està acusat d'haver participat en la cacera il·legal d'un lleó a l'abril, segons informa l'Autoritat dels Parcs i Vida Salvatge de Zimbàbue (ZPWMA, en la sigla en anglès). L'organisme que regula els parcs naturals a Zimbàbue va començar a investigar aquest nou cas de caça furtiva després de saber-se que en Cecil havia mort a mans d'un dentista nord-americà que a principis de juliol va pagar uns 50.000 euros per participar en una cacera il·legal.

Segons l'autoritat dels parcs naturals, Seski va matar al lleó amb un arc i una fletxa a prop del parc nacional Hwange, en un lloc on aquestes pràctiques estan prohibides. Segons l'agència AP, Seski és un oncòleg especialitzat en ginecologia que dirigeix un centre de cirurgia a l'Hospital General Allegheny de Pittsburgh.

ACTIU CAÇADOR

A més, és un actiu caçador, segons webs especialitzades com Grizzly Stik, en què "el doctor Jan Seski" apareix posant amb preses que van d'elefants a hipopòtams, passant per antílops. Al Facebook de Grizzly Stik, al setembre felicitaven Seski per la caça del seu sisè elefant i donen detalls de com va abatre la seva presa: "La fletxa va penetrar en una costella i un pulmó, i li va ferir el cor i el fetge. L'elefant va caminar una distància curta i va morir. Amb resultats com aquest, no ens estranya que Jan sigui un ferm defensor del nostre sistema de fletxes Ultra-Magnum".

Melorani Safaris també tenia al seu perfil de Facebook imatges de l'oncòleg amb un antílop el 2012, però ja les ha retirat i ha tancat el seu perfil pels nombrosos comentaris crítics que estava rebent.

Les autoritats de Zimbàbue han detingut Headman Sibanda, per permetre la caça il·legal en la seva propietat. Propietari de Nyala Safaris, està acusat de guiar Seski en la seva cacera. "S'ha detingut Headman Sibanda, acusat de violar les regulacions de caça, al caçar sense permís a la seva granja --Railway Farm 31--. També és l'amo de Nyala Safaris, que va organitzar la cacera", han informat en un comunicat.

CAÇA PROHIBIDA

Notícies relacionades

El Govern d'aquest país africà ja ha començat a prendre mesures. A més de reclamar als EUA l'extradició del dentista Walter James Palmer, ha decidit aplicar restriccions a la caça de lleons, lleopards i elefants, especialment a les àrees que envolten els parcs naturals.

"La caça de lleons, lleopards i elefants a les àrees que envolten el parc natural de Hwange --la reserva natural més gran de Zimbàbue, a l'oest del país-- ha sigut suspesa amb efecte immediat", ha anunciat el director de l'organisme, Edison Chidziya. Aquest tipus de caça només es podrà portar a terme amb l'autorització expressa del director i en companyia del personal del parc.

Temes:

Zimbàbue