PROJECCIÓ ANIMAL

L'Empire State Building homenatja el lleó Cecil

L'emblemàtic edifici de Nova York s'omple d'imatges d'animals en perill d'extinció per conscienciar el món

El lleó Cecil també va ser projectat a l’’Empire State’ durant la nit.

El lleó Cecil també va ser projectat a l’’Empire State’ durant la nit. / EDUARDO MUÑOZ / REUTERS

1
Es llegeix en minuts
ORIOL ROJAS / BARCELONA

El Empire State Building va aturar la ciutat de Nova York dissabte a la nit amb la projecció d'imatges d'animals en perill d'extinció. Milers de persones es van reunir davant la façana sud de l'edifici novaiorquès per observar els diversos animals que s'hi projectaven.

 

La projecció va mostrar les imatges de fins a 160 animals en perill d'extinció entre els quals es podien observar: balenes, óssos, aus, micos, tigres, llops i fins i tot el mateix Cecil.

 

L'exposició ha sigut organitzada pel productor Fisher Stevens i Louie Psihoyos, fundador de The Oceanic Preservation Society i guanyador d'un Oscar pel documental 'The Cove'. Tots dos han aconseguit que un símbol nord-americà com l'Empire State es bolqués amb aquest acte de protesta i de conscienciació sobre el respecte pel món animal

 

CRÍTIQUES CONTRA EL DENTISTA

 

La iniciativa ha nascut després de la polèmica mort del lleó Cecil, que fue caçat a finals de juliol per Walter James Palmer, un dentista de Minneapolis aficionat a la caça que va pagar 50.000 dòlars a dues persones perquè l'ajudessin a aconseguir abatre el preat animal.

 

La mort del lleó més famós de Zimbàbue ha supsat una allau de critiques sobre el dentista, que s'ha vist forçat a tancar la seva clínica per les queixes i manifestacions celebrades davant la porta.

 

A més, el clam mundial per la mort de l'animal va fer que celebritats nord-americanes com Arnold Schwarzenegger, l'actriu Mia Farrow o la model Olivia Wilde mostressin la seva protesta a través de les xarxes socials

Notícies relacionades

 

La projecció, que ha sigut realitzada sobre el segon gratacel més alt de la ciutat de Nova York (381 metres d'altura i 102 pisos), ha sigut portada a terme amb l'objectiu de motivar el debat sobre l'extinció massiva d'animals i forma part de la promoció del documental 'Racing Extinction', que s'estrenarà al canal 'Discovery Channel' el mes de desembre.