A LA UNIVERSITAT DE NOVA YORK

Robert De Niro, als universitaris: "Esteu fotuts"

Bufetada de realitat als futurs artistes del dues vegades guanyador de l'Oscar

Robert De Niro va dedicar un sorneguer discurs als estudiants d’arts en què els va advertir que ho tindran molt difícil per desenvolupar la seva professió. / YOUTUBE / CHANNEL MIX

1
Es llegeix en minuts

Molt expeditiu, cru i sorneguer... però també inspirador. Així ha sigut el discurs de graduació que Robert De Niro ha pronunciat davant els estudiants de l'Escola Tisch d'Arts de la Universitat de Nova York. "Esteu fotuts", va arribar a dir en la seva intervenció. Una bufetada de realitat carregada de sorna i ironia amb la qual el dues vegades guanyador de l'Oscar va donar la benvinguda al món de l'espectacle als futurs artistes.

"Quan es tracta de les arts, la passió s'ha d'imposar sempre per sobre del sentit comú. Vosaltres no només esteu perseguint el vostre somni, esteu definint el vostre destí. Sereu ballarins, cantants, coreògrafs, músics, cineastes, escriptors, fotògrafs, músics, productors, artistes... Sí, esteu junts", va afirmar De Niro, que va afegir un parell d'apunts sobre la situació laboral en què es troben.

"Penseu en això: els graduats de l'Escola d'Infermeria tots tenen llocs de treball (...), i els graduats de la universitat d'odontologia, plena ocupació", va dir amb sorna, i després va apuntar: "La bona notícia és que no és un mal lloc per començar".

LA GRAN OPORTUNITAT

Notícies relacionades

En el seu discurs, també va animar els estudiants a refer-se davant els inevitables rebutjos i les portes que se'ls tancaran fins a trobar la seva gran oportunitat. "Quan us presenteu a un càsting o a una audició, el director, el productor o inversor potser tindran una altra cosa al cap. Així que... és el que hi ha", va assenyalar.

"I hi haurà moments en què el millor que pugueu oferir no serà prou bo i això pot ser per moltes raons, però sempre que doneu el millor de vosaltres mateixos, us anirà bé", va dir De Niro, que va arrencar els aplaudiments dels presents al Madison Square Garden.