festa Al teatre victòria

'Mar i cel' celebra amb pompa 1.111 funcions

Dagoll Dagom reuneix actors que van participar en tots els muntatges

1
Es llegeix en minuts
MARTA CERVERA / BARCELONA

El musical català de més èxit, Mar i cel, basat en una obra de teatre d'Àngel Guimerà, va celebrar ahir al Teatre Victòria 1.111 funcions amb una irrepetible, divertida i emotiva funció en què van participar els actors que han intervingut en el mític muntatge en diferents èpoques. L'espectacle, presentat per Pep Cruz i Tono Viñals, va fer un recorregut per la història de Mar i cel però també per la de Dagoll Dagom, entranyable companyia que lideren Joan Lluís Bozzo, Anna Rosa Cisquella i Miquel Periel.

Notícies relacionades

Escenes del famós musical, que des que va deixar anar amarres el 1987 no ha deixat de fascinar diverses generacions d'espectadors, es van alternar amb altres de diversos espectacles de Dagoll Dagom com l'adaptació que van fer de  Boscos endins. Hi va haver una mica de tot, fins i tot òpera amb el famós duo de La Traviata i el de LakméPep Cruz va sorprendre com a bolerista cantant Somos i el Cor Jove de l'Orfeó Català va participar amb el pianista i compositor Albert Guinovart, responsable de la música de Mar i cel, en un número d'un altre dels seus famosos espectacles, La vampira del Raval. El xou es va animar amb un divertit popurri que fonia èxits del festival d'Eurovisió amb cançons de Mar i cel i amb un altre que va convertir el mercat que apareix en aquest musical en una discoteca.

El moment culminant va arribar al final. L'emoció es va desbordar amb la versió de Per què he plorat?, famós duo de la presonera cristiana Blanca i el pirata musulmà Saïd, rol en què s'ha perpetuat Carlos Gramaje, que es va lluir cantant amb totes les Blanques, actuals i antigues: Àngels Gonyalons, Carme Cuesta, Elena Gadel, Júlia Möller i Ana San Martín. La platea es va emocionar amb aquest número. Però la traca final va ser una impressionant versió de l'Himne dels pirates protagonitzada pels més de 20 actors i 25 músics que hi van col·laborar. Llarga vida a Mar i cel.