ÚLTIMS XOUS D'UNA FORMACIÓ ÚNICA
Los Chichos diuen adéu als escenaris
3La gira de comiat del popular trio recala avui a la sala Apolo

Emilio González Gabarre (esquerra), Julio González Gabarre (centre) i Emilio González García. /
Van ser els Beatles de la rumba flamenca durant dues dècades i, al més pur estil Rolling Stones, i han mantingut viva durant dues dècades més la flama de la seva llegenda. Però aquest any serà l'últim. Los Chichos diuen adéu als escenaris en una gira que passa avui per la sala Apolo. «Estic boig per tornar a Bar-celona i veure'm amb tota la gent chichera, els internautes que ens segueixen i els molts amics que tenim», diu Emilio González Gabarre, a qui abans de formar un trio tan popular els seus veïns d'El Pozo del Tío Raimundo ja coneixien com a El Chicho.
I abans de trio, seria un fugaç duo amb el seu germà Julio, etern Chi-cho al su costat. El mític Jero es va unir a ells molt poc després. «Al principi va venir per a una actuació que ens va proposar Eduardo Guervós». És la persona que des d'aleshores segueix portant la seva carrera. «Hi ha molts representants que són uns pocavergonyes, amb tots els meus respectes; en canvi amb Eduardo no hi ha hagut mai mentides ni enganys», assegura.
EN FAMÍLIA / Va ser a Barcelona on el seu fill, Emilio González García Júnior, va prendre l'alternativa. «Al parc d'atraccions de Montjuïc. Estava ple i Jero, que venia en cotxe, per hac o per be no arribava, així que vaig treure el meu fill a cantar. Li tremolaven les cames, però va sortir bé, i quan Jero ens va comunicar que volia emprendre la seva carrera en solitari va venir amb nosaltres». D'aquella època és el DVD inclòs en el seu últim llançament, amb un llegendari concert a la sala Jácara de Madrid i dos cedés recopilatoris. «Encara que la discogràfica l'ha tret sense comptar amb nosaltres». 40+1 es titula, en referència als anys que fa que som a la carretera. «Hem sigut els reis de totes les gasolineres. Era estrany el cotxe on no hi hagués una cinta nostra», diu amb orgull. «Tot i que 22 de milions de discos no es venen únicament en gasolineres», afegeix.
Notícies relacionadesI gairebé sense suport mediàtic. «Hi havia periodistes que ens adoraven, però altres eren molt racistes, uns antipàtics que no ens reconeixien el mèrit». Van cantar a les drogues abans que ningú i també van caure a les seves xarxes. «Però igual que ens hi vam ficar ho vam deixar, ja fa moltíssim temps», diu Emilio.
Parlaven del submón de les barriades gitanes on es van criar. «Però encara tenim més fans paios». Entre ells, molts policies fascinats per les seves odes quinquis a la delinqüència. «A Catalunya hi havia una colla de fans policies fenòmens. ¡Fins i tot van gravar un disc de versions d'èxits nostres!».
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- Infraestructures La Zona Franca invertirà 40 milions en la seu de Salut Pública de BCN
- Transports El Govern facilita la venda de Talgo a Sidenor amb l’entrada de la SEPI
- Junta general Inditex obrirà botigues a l’Iraq i inverteix en l’‘start-up’ Theker Robotics
- Tempesta judicial i política L’UCO busca diners de la trama Cerdán en feixos de bitllets amagats
- Els riscos de la xenofòbia Llibertat per als còmplices Un detingut a Mataró per incitar la "cacera" de migrants a Múrcia