LA PARELLA ES VA CASAR EL 1962 I ES VA SEPARAR EL 1968

Mor Cynthia Powell, ex de John Lennon

Mor Cynthia Powell, ex de John Lennon_MEDIA_1

Mor Cynthia Powell, ex de John Lennon_MEDIA_1 / AFP / ANDREW YATES

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

Pensar en John Lennon és pensar en Yoko Ono, però abans de l'artista conceptual japonesa l'ex-Beatle va estar casat amb una altra creadora plàstica: Cynthia Powell, que amb 75 anys ha mort a Mallorca, on residia, segons va comunicar ahir Julian, el fill que va tenir amb el cantant (tots dos a la foto). El primogènit de Lennon va publicar un missatge a la seva pàgina web en què explicava que es va mantenir al costat del llit de Powell fins a l'últim moment i demanava «respecte a la privacitat» de la família, però no aclaria el dia exacte de la mort de la seva mare.

Powell i l'autor d'Imagine es van conèixer a l'institut. Un dia, a l'acabar la classe, Lennon va agafar la guitarra i li va cantar Ain't she sweet, a partir d'aquí van arribar l'amor i el casament, el 23 d'agost de 1962. Un enllaç al qual van assistir els altres membres de la banda de Liverpool  -Paul McCartney, George Harrison Ringo StarrSEnD i del qual poca cosa o res sabien els fans del grup perquè Lennon no ho va publicitar mai. I així, entre bastidors, Powell va viure l'ascens del grup, va patir la gelosia del cantant i va gaudir del naixement de Julian. Tot ho va explicar la mateixa Powell a John (Ediciones Robinbook), la biografia del cantant publicada el 2006 i on reivindicava el lloc que la història oficial li va usurpar.

Notícies relacionades

Tot va anar bé -o aparentment perquè, segons Powell, l'ex-Beatle era un personatge agressiu amb la seva família- fins al 1968, quan a la tornada d'un viatge a Grècia, Powell se'l va trobar a casa amb Yoko Ono amb el seu barnús. El divorci va arribar després d'un convuls procés judicial que es va saldar amb el pagament de 100.000 lliures de l'època per part de Lennon a Powell i la cessió de la custòdia de Julian.

TRES MATRIMONIS MÉS/ Powell es va casar tres cops més, amb Roberto Bassanini, John Twist Noel Charles, de qui es va quedar viuda el 2013 i amb qui es va traslladar a viure a Calvià, on ha residit fins a la seva mort.