UN CANVI RADICAL

¡Uma!, ¿què t'has fet?

Cirurgians i metges estètics detallen el tractament que ha seguit l'actriu

2
Es llegeix en minuts
MIREYA ROCA / BARCELONA

En l'estrena dilluns passat a Nova York de The Slap, es va parlar de tot menys de la nova minisèrie de la NBC. El principal tema de conversa va girar al voltant de la protagonista, una Uma Thurman irreconeixible després de passar pel quiròfan.

Les xarxes, menys diplomàtiques que el món del cinema, ho tenen clar: els retocs que s'ha fet l'heroïna de la saga Kill Bill són un autèntic desastre estètic, un excés de bisturí i una de les moltes pífies de la cirurgia estètica que es pràctica a Hollywood. Alguns dels professionals, mèdics i estètics més reconeguts de Barcelona hi donen la seva opinió i aporten detalls sobre el canvi radical de la musa de Tarantino.El cirurgià plàstic i estètic Ramon Vila-Rovira es mostra prudent i considera que encara és aviat per opinar sobre la remodelació facial a què s'ha sotmès Thurman. «En primer lloc no és convenient fer un judici tan ràpid», adverteix el facultatiu. «Per al resultat de qualsevol operació s'ha d'esperar un mínim de quatre a sis mesos perquè després de la intervenció se solen produir edemes i retenció de líquids, que provoquen una gran inflamació», detalla el cirurgià.

«Probablement, Uma s'ha sotmès a una blefaroplàstia, que consisteix a eliminar les bosses de les parpelles, així com una cantoplàstia, per fer-se els ulls més allargats. Segurament li han fet un lífting (estirament dels teixits i extirpació de la pell sobrant) a la zona superior de la cara i del coll, així com un lipolífting, que consisteix a inserir greix extret de la mateixa persona, afirma, i assegura que la inflor que presenta l'actriu es deu a l'aplicació d'aquesta tècnica tan de moda a Hollywood.

Javier de Benito, cirurgià plàstic de l'Instituto de Benito, coincideix en la prudència del seu col·lega. «Encara és aviat per valorar els resultats d'un lífting en el terç mitjà facial, i una cantoplàstia als ulls», argumenta De Benito.«Se li ha de donar més temps perquè evidentment es tracta d'un postoperatori curt», apunta el metge que incideix que aquests tipus de líftings profunds se sol·liciten poc aquí perquè la tendència és fer-se petits retocs amb un efecte natural. «A la consulta, els pacients insisteixen que volen seguir sent els mateixos», comenta.

Notícies relacionades

Silvia Lleal, doctora en medicina estètica facial, opina que la protagonista de Pulp fiction «s'ha estirat excessivament l'oval, cosa que li ha transformat l'eix dels ulls i li treu expressió a la mirada», comenta, i aclareix que a l'actriu li han canviat «la relació de la distància cella-ull, que és el que li endureix la mirada. En definitiva, és una cara sense personalitat i més agressiva», puntualitza.

La doctora Núria Escoda, especialista en medicina estètica i dietètica, considera que l'equilibri és fonamental. «Generalment, un canvi radical sempre és impactant en el pitjor sentit, per això és preferible un canvi suau, progressiu i natural», conclou.