una publicació de culte

Calendari fetitxe

Pirelli edita un atrevit almanac amb fotografies de Steven Meidel

El calendari Pirelli 2015. / STEVEN MEIDEL (PIRELLI)

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MILÀ

la 42a edició del calendari Pirelli 2015 va ser presentada ahir a Milà. Steven Meisel, un dels més importants fotògrafs del món en el sector de la moda, és l'autor dels retrats de les models. Les imatges es can captar el maig passat a Nova York i les sessions van comptar amb l'ajuda de Carine Roitfeld, exdirectora de l'edició francesa de la revista Vogue.

Les imatges, amb molt de color, tenen un punt transgressor: «Representen els estereotips que la moda o l'star system ens imposen en aquest moment. No volia fer un calendari conceptual, ni relacionar-lo amb un lloc específic, sinó 12 cartells en què la dona, la seva sensualitat, és la protagonista absoluta de 12 imatges molt diferents entre elles», va explicar Meisel.

Notícies relacionades

L'almanac d'aquest any agafa el nom de Calendar Girls 2015, amb 12 maniquins, entre elles tant models reconegudes que han repetit experiència com altres d'emergents. Totes arribades d'arreu del món. Hi ha quatre nord-americanes: Gigi Hadid, Candice Huffine (primera model de talla gran que apareix en aquest calendari), Carolyn Murphy (ja present en el calendari del 1999, de Herb Ritts) i Cameron Russel. Les brasileres són tres: Isabeli Fontana (una habitual d'aquesta publicació que ja havia aparegut en el Calendari Pirelli 2003, de Bruce Weber; en el del 2005, de Patrick Demarchelier; en el del 2009, de Peter Beard; en el del 2011, de Karl Lagerfeld; en el del 2012, de Mario Sorrenti, i en el del 2013, de Steve McCurry), Adriana Lima (present en el Calendari Pirelli 2005, de Patrick Demarchelier, i en el del 2013, de Steve McCurry) Raquel Zimmermann.

LA PRIMERA SEGONS MODELS.COM / L'única anglesa, Karen Elson, repeteix (va aparèixer fotografiada el 2006 per Mert i Marcus). Hi ha també una porto-riquenya (Joan Small, la primera en el rànquing de www.models.com, va sortir el 2012 davant la càmera de Mario Sorrenti). Les dues russes són Natalia Vodianova (protagonista també dels calendaris del 2003, de Weber; del 2004, de Nick Knight, i del 2006, de Mert i Marcus) i Sasha Luss, a més de l'alemanya Anna Ewers.