per una bona causa

Una iniciativa solidària convida a llançar-se aigua gelada per sobre per l'ELA

La campanya 'Ice Bucket Challenge' s'expandeix per les xarxes socials amb els famosos com a protagonistes

Bill Gates es mulla per l’ELA / periodico

Bill Gates es mulla per l’ELA
Neyma es mulla per l’ELA i nomina, entre altres, Zuñiga
Mark Zuckerberg es mulla per l’ELA
Cristiano Ronaldo es mulla per l’ELA

/

1
Es llegeix en minuts

NeymarCristiano RonaldoBill Gates o Mark Zuckerberg, són algunes de les personalitats que ja han acceptat el repte solidari de l''Ice Bucket Challenge'. Aquesta campanya, en favor de l'esclerosi lateral amiotròfica, més coneguda com l'ELA, s'està expandint per les xarxes socials després que l'exjugador de beisbol del Boston College Pete Frates, que pateix la malaltia, la va iniciar a mitjans de juliol.

Campanya  

La iniciativa, que ha comptat des del primer moment amb la complicitat de les celebritats, consisteix a llançar-se una galleda d'aigua gelada a sobre, gravar-ho amb un dispositiu i desafiar tres persones perquè facin el mateix. La campanya 'Ice Bucket Challenge' dóna 24 hores de marge als que hagin rebut el desafiament per donar 10 dòlars a una organització que investigui sobre l'esclerosi lateral amiotròfica. Si qui rep el desafiament decideix no buidar-se la galleda d'aigua, pot elegir com a alternativa donar 100 dòlars en lloc de 10.

En un dels casos més recents, el futbolista del FC Barcelona Neymar reptava, entre altres, el futbolista colombià del Nàpols Zuñiga, que va lesionar l'astre blaugrana en el passat Mundial del Brasil.

El creador de Microsoft, Bill Gates, també ha participat en aquesta iniciativa després que l'ideòleg de Facebook, Mark Zuckerberg, el nominés. Al vídeo del repte de Gates es pot veure com dissenya un dispositiu per acabar ple d'aigua. 

Notícies relacionades

La iniciativa està donant a conèixer l'esclerosi lateral amiotròfica, també coneguda com la malaltia de Lou Gehrig, és una afecció neuromuscular contra la qual no es coneix cura que afecta les cèl·lules nervioses del cervell i la medul·la espinal, cosa que porta els que la pateixen a perdre el control dels moviments dels músculs i, en molts casos, porta a la paràlisi i posterior mort del pacient.

El cas d'Obama

La campanya també ha arribat a la política als Estats Units, i és que la viuda de l'exsenador demòcrata Robert Kennedy, Ethel Kennedy, va participar en el repte i va nominar el president dels EUA, Barack Obama, però la Casa Blanca va rebutjar que aquest hi participi i va assegurar que el president, en canvi, ha realitzat una donació per investigar aquesta malaltia, encara que no va especificar la quantia.

Temes:

Solidaritat