Marge Simpson es canvia de vestit en el seu 25è aniversari

Alexsandro Palombo retrata el dibuix animat imitant Kate Moss, Madonna i Coco Chanel

Marge vestida com Jaqueline Kennedy i amb el model de Thierry Mugler amb el culet a l’aire. / ALEXANDRO PALOMBO (EFE)

Marge vestida com Jaqueline Kennedy i amb el model de Thierry Mugler amb el culet a l’aire.
El dibuix de Groening celebra el 25è aniversari vestida de conilleta ’Play Boy’.
A les fotografies també reencarna Madonna i Coco Chanel.

/

2
Es llegeix en minuts

Marge Simpson es vesteix de moda en el 25è aniversari de 'The Simpsons'. Per a la celebració, ha canviat el seu clàssic vestit verd i el collaret de perles vermelles per un model més sofisticat, un vestit de peces metàl·liques dissenyat per Paco Rabanne o el famós 'bustier' que Gaultier va fer a Madonna als anys 90.

La mare més famosa de la televisió, creada fa un quart de segle pel dibuixant Matt Groening, s'ha alliberat del seu encotillat estilisme per transformar-se en l'ideari del fotògraf italià Alexsandro Palombo. Marge s'ha convertit en la maniquí dels vestits més icònics de l'alta costura, que ha retingut la memòria col·lectiva, peces "que han permès a moltes dones enderrocar els clixés que la societat els ha imposat", explica Palombo.

El mateix vestit durant 25 anys

Palombo recrea Marge en la pell de diferents personatges clau en la història de la moda. Un és Coco Chanel, amb el cigarraet a la boca inclòs, i també Kate Moss en la seva famosa portada per a la revista 'Play boy'.  La protagonista de la sèrie de Groening llueix a més dissenys d'Yves Saint Laurent o Christian Dior, i així s'allunya de l'estereotip sexista que l'ha encasellat en el paper d'esposa obedient i mare pacient.

"Trobo inaguantable que Marge segueixi portant el mateix vestit verd i continuï en el paper d'entregada mestressa de casa", explica l'il·lustrador, que es confessa seguidor de la sèrie des dels 15 anys. És "una ofensa" contra totes les dones que es perpetuï aquest rol masclista en la figura de Marge Simpson, encara que Groening hagi repensat el seu paper, ocasionalment, per adaptar-se al context modern que ha permès l'emancipació de les dones. No obstant, Marge sempre acaba anteposant les necessitats i ambicions del seu marit i dels seus fills a les seves pròpies.

Anna Wintour i Lagerfeld 

Aquesta no és la primera vegada que Palombo elegeix 'The Simpsons' com a mediadors del seu art colorista, ja que fa uns anys va representar poderoses personalitats de la moda, com Anna Wintour i Karl Lagerfeld, amb els trets dels famosos dibuixos grocs.

Però ell no és l'únic que ha volgut celebrar el 25è aniversari interpretant Marge Bouvier, el nom de soltera de Marge Simpson. Eleven Paris ha dissenyat samarretes i MAC ha presentat una col·lecció d'ombres d'ulls, esmalts i pestanyes postisses inspirades en l'estil del dibuix groc. Precisament, els seus cabells blaus en punta han estat imitats per artistes com Katy Perry o Lady Gaga.

Notícies relacionades

Marge Simpson, un arquetip del qual tots poden trobar una versió en la realitat, empatitza amb el públic quan emet el seu característic grunyit nasal davant les incoherències del seu marit, "ella és l'amor, la valentia, la duresa i la intel·ligència", assevera Palombo, i aquest és el seu ganxo per recol·lectar admiradors.

Vestida amb el disseny de Chanel de 'tweed' rosa que va popularitzar Jaqueline Kennedy o amb el model de Thierry Mugler que deixa el culet a l'aire, la inspiradora Marge Simpson s'allibera de la seva faceta de mestressa de casa per reforçar la icona que sempre ha estat.