ESCÀNDOL A BERNA

Nua al Parlament suís

Una de les secretàries de l'administració helvètica ha publicat a Twitter 'selfies' eròtics presos dins de l'edifici

Imatge del Parlament suís des de l’aire.

Imatge del Parlament suís des de l’aire. / THOMAS HODEL

1
Es llegeix en minuts

La secretària que ha publicat fotos d'ella mateixa despullada al Parlament suís per als seus 11.000 seguidors a Twitter, ha dit a un diari del país que no creu haver violat cap norma.

Molts dels seus 'selfies' han estat presos des de la seva oficina al Palau Federal, un edifici de 162 anys d'antiguitat a Berna on es reuneix el Govern i el Parlament suís, segons el diari suís Neue Zuercher Zeitung (NZZ).

La dona, que no ha estat identificada, ha declarat al diari que les fotografies no violen les directrius per a funcionaris perquè són part de la seva vida privada. 

Anand Jagtap, portaveu del departament de recursos humans del Govern, ha dit que "els serveis parlamentaris hauran de decidir, basant-se en circumstàncies específiques, sobre si aquest cas trenca amb les obligacions de bona fe entre empleat i ocupador".

Notícies relacionades

Quan a la secretària se li ha preguntat si la preocupa que els seus col·legues puguin veure les fotografies, ha dit: "Ho tinc constantment en la ment".

Un altre cas a Bòsnia

El febrer d'aquest any, una jutge bosniana va ser destituïda  a l'aparèixer publicades unes fotografies seves prenent el sol nua al seu despatx. El cas va aixecar polseguera en un país de majoria musulmana, i encara que la jutge es va defensar argumentant que la porta del seu despatx estava tancada i que encara no havia començat la seva jornada laboral, va ser expedientada i cessada del seu càrrec per mantenir una "conducta no acceptable com a jutge".