Isabel de Pedro obre botiga a l'antiga barreteria de Joan Prats

Les col·leccions d'art de Rafael Tous i els seus dissenys avancen un nou model de locals a Barcelona

La dissenyadora Isabel de Pedro amb el galerista d’art contemporani i copropietari de la firma, Rafel Tous. / EQUIP SINGULAR

La dissenyadora Isabel de Pedro amb el galerista d’art contemporani i copropietari de la firma, Rafel Tous.
Isabel aposta per la licra en la majoria de les seves peces, que poden anar dels 150 als 200 euros de preu.

/

2
Es llegeix en minuts
SARA ANDRADE / Barcelona

L'Àsia és el fil conductor d'aquesta nova fusió entre art i moda que es presenta a la ciutat de Barcelona. Un nou format de 'boutique' que s'exporta des de Florència i Milà, on els grans dissenyadors aposten per donar-li una altra visió a les botigues convencionals. Ja no es porta comprar i marxar ràpid, ¿per què no disfrutar de la moda i de l'art a la vegada? 

L'experiència de comprar i l'enriquiment cultural són les senyes d'identitat d'aquesta nova forma de venda, er la qual aposten la dissenyadora Isabel de Pedro i el galerista Rafael Tous. Fruit de la casualitat va néixer aquest nou projecte a la Galeria de Joan Prats, emblemàtic lloc de Barcelona. Tres col·leccions de l'arxiu fotogràfic de Tous -Huang Yan, An Hong i Zhang Huan- milloren l'experiència d'aquesta 'boutique', de més de 130 metres quadrats, que ha sobreviscut a diferents entitats. Ha estat una elegant botiga de barrets i una galeria d'art que va ser restaurada per l'arquitecte Josep Lluis Sert, i que va conservar el nom original de Joan Prats.

Amb aire oriental

Tot té la seva lògica i està mesurat a la botiga de Rambla de Catalunya 54. La dissenyadora de Bilbao dedicada a l'exportació internacional, Isabel de Pedro, proposa un viatge cap a l'Àsia, on s'ha inspirat per a la seva nova col·lecció, exposada a la galeria. Ven en més de 30 països de tot el món, sobretot a Rússia i Anglaterra. Encara que el seu repte més gran està sent arribar al mercat xinès. "A la Xina és molt difícil perquè no tenen cultura de moda, el seu gust és més marquista. Al Japó, per exemple fa 30 anys que venem. Estem ficats en el mercat xinès, però va molt lent", explica la dissenyadora. 

El Perú serà el següent viatge que es proposarà a la galeria, juntament amb la col·lecció de tardor-hivern. "Tinc fama de ser la dona de negre, encara que en les meves col·leccions sempre hi ha color. Vaig anar al Perú perquè està molt de moda, pel seu menjar, pels colors etc. Vaig viatjar, vaig disfrutar el país i vaig crear la col·lecció", afegeix Isabel. 

Notícies relacionades

Amant de l'art en totes les seves variants, Isabel es considera més una empresària que una dissenyadora, és per això que va decidir exportar la seva marca en els 90, aconseguint així la clau del seu èxit. "Quan vaig veure que s'acostaven els grans venent barat vaig pensar que s'havia de fer un producte més especial i exportar-lo. Aquí no hi ha cultura de moda, no és com a França o Itàlia. Ara encara passa més, cada vegada has de fer un producte més especial. Comencem amb la botiga 'online' i ara hem obert la segona botiga a Barcelona, perquè és una joia pel que fa a turisme", sentencia.