la confirmació d'un amor de pel·lícula

Tarantino enamora per fi la seva actriu fetitxe

El director i Uma Thurman, enxampats besant-se al sortir d'un restaurant

Tarantino i Thurman, al Festival de Cannes d’aquest any, al maig.

Tarantino i Thurman, al Festival de Cannes d’aquest any, al maig. / Regis Duvignau (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
RICARDO MIR DE FRANCIA
WASHINGTON

En les relacions entre els directors de cine i les seves muses acostuma a haver-hi alguna cosa més que admiració mútua i una confiança especial fonamentada en la química. Algunes acaben al llit o floreixen en l'àmbit sentimental, com els va passar a Woody Allen i Diane Keaton, o a Alfred Hitchcock i Tippi Hedren. A la llista també s'hi haurien pogut sumar Quentin Tarantino i Uma Thurman, després de molts anys de rumors que proclamaven l'amor més o menys platònic de l'enfant terrible de Hollywood envers la seva musa. Dimarts, els paparazzis els van caçar petonejant-se amb passió a l'exterior d'un restaurent de Beverly Hills. Thurman havia trencat fa pocs mesos els plans de casament amb Arpad Busson, el pare del seu tercer fill. Tarantino, en canvi, fa molt temps que està casat amb ell mateix.

La relació professional entre tots dos es va iniciar fa dues dècades amb el rodatge de Pulp Fiction i va seguir amb les dues entregues de Kill Bill, aquella saga bastant gore de samurais en què Thurman exerceix d'heroïna però rep més mastegots que un sac de boxa. Per ser la seva musa, gairebé la trenca.

«Crec que, en realitat, som gent molt diferent, però això és el que fa divertit estar junts», va dir ella en una entrevista el 2004. «Ell és una persona molt extravertida i pública. Jo sóc molt introvertida. Tenim un caràcter molt diferent». Potser és que el tòpic també funciona aquesta vegada perquè el petó de dimarts, abans que cadascun se n'anés del restaurant en cotxes diferents, sembla confirmar els rumors rellançats durant el passat Festival de Cannes.

VAN COMPARTIR VIL.LA A LA COSTA BLAVA / A la Costa Blava gairebé no es van separar. Van posar junts a l'alfombra vermella abans de l'estrena de Clouds of Sils Maria, el nou treball d'Olivier Assayas, van assistir a la projecció de Per un grapat de dòlars i es van abraçar amb John Travolta per celebrar en la platja el 20è aniversari de Pulp Fiction. Segons la revista US Weekly, també van compartir vil·la durant l'estada en el festival cinematogràfic.

Notícies relacionades

«Van tenir alguna cosa abans i s'han tornat a ajuntar recentment», deia una font de la revista pròxima a la parella. «Ell l'ha estimat des de fa anys». Thurman va estar casada durant cinc anys amb el també actor Ethan Hawke, amb qui va tenir dos fills, i més tard es va comprometre amb Arpad Busson, un financer multimilionari amb qui té una nena de gairebé dos anys. Tarantino, en canvi, és un llop solitari, casat amb el seu cine, malgrat les relacions passatgeres que se li han atribuït amb Sofia Coppola, Mira Sorvino i Julie Dreyfus.

«Sempre hi ha hagut una atracció. Ella s'ha deixat estimar de tant en tant i és així com ha funcionat la seva relació», deia una altra font de US WeeklyTarantino va dir un cop que, probablement, fins que no tingui 60 anys no es casarà o tindrà fills. N'hi queden nou. En té 51.