IAIA SUPERCENTENÀRIA

Mor Remei Company Ventura, la catalana més longeva

La persona més anciana nascuda a Catalunya ha mort als 111 anys a Castellar del Vallès

Remei Company Ventura, durant l’entrevista que li va fer EL PERIÓDICO el març del 2013, amb 110 anys.

Remei Company Ventura, durant l’entrevista que li va fer EL PERIÓDICO el març del 2013, amb 110 anys. / JOSEP GARCÍA

1
Es llegeix en minuts

Remei Company Ventura, la més anciana de les àvies catalanes amb els seus 111 anys (els va complir el 2 de febrer), ha mort a Castellar del Vallès, on va néixer i residia. La menor de cinc germans, Remei va tenir tres fills que li van proporcionar 8 néts, 11 besnéts i un rebesnét.

Notícies relacionades

La iaia Remei apareixia a la llista de persones supercentenàries [que han complert més de 110 anys] vives espanyoles que existien a data d'avui. Actualment la llista la formaven 8 persones, totes dones, i quatre amb edats no verificades --entre elles Remei-- pel Gerontology Research Group (GRG). El llibre Guinness dels Rècords utilitza les llistes del GRG per a la seva categoria de 'Persones vives més ancianes del món'.

Remei era la més gran de les persones nascudes a Catalunya i la quarta espanyola, encara que Ana María Vela Rubio figura en aquesta llista com la més anciana d'Espanya, amb els seus 112 anys i 221 dies, i té residència a Catalunya, però va néixer a Andalusia. El segon lloc de la llista és per a María Concha Pérez Cidad, de 112 anys i 170 dies, nascuda a Castella i Lleó i que resideix a la Comunitat de Madrid, i el tercer és el d'Adelaida González Alonso, de 111 anys i 217 dies, nascuda i resident a Castella i Lleó.