Ferran Adrià revela les claus de la Fundació d'El Bulli

El cuiner presenta al fòrum Primera Plan@ les tres potes del projecte: El Bulli 1846, El Bulli DNA i la Bullipèdia

El cuiner Ferran Adrià explica el seu projecte d’El Bulli Foundation al Col·loqui Primera Plana. / MÒNICA TUDELA

1
Es llegeix en minuts
FERRAN IMEDIO / Barcelona

Ferran Adrià ha inaugurat aquest matí la seva gira mundial de presentació del projecte de la fundació d'El Bulli i les seves tres potes: El Bulli 1846, El Bulli DNA i Bullipèdia. Abans d'anar-se'n a l'Amèrica del Nord (els esperen a Seattle, Vancouver, Toronto, Nova York i Chicago), ha pujat a l'estrada del fòrum Primera Plan@ que organitza EL PERIÓDICO DE CATALUNYA per donar les claus de la seva ambiciosa iniciativa.

Durant l'esmorzar que ha ofert a destacats membres de la societat civil catalana a l'hotel Juan Carlos I de Barcelona, el cuiner ha subratllat per activa i per passiva que el projecte serà "de tots i per a tots" perquè passarà a ser de titularitat pública. El Bulli 1846 serà un museu laboratori "sobre el procés creatiu, l'eficiència i la innovació no només culinària", que es recorrerà com si fos una pel·lícula i recolzat en noves tecnologies com les ulleres intel·ligents. Estarà ubicat a l'espai ampliat de l'antic restaurant, a cala Montjoi, en uns 4.500 metres quadrats, la majoria soterrats per minimitzar l'impacte mediambiental.

Notícies relacionades

El complex que es construirà en aquest racó del parc nacional del Cap de Creus busca el màxim consens polític ("ho he explicat en persona a tots els líders", ha confessat) i que inclourà un equip creatiu de 40 persones (El Bulli DNA) que estaran treballant durant 8 mesos a l'any, i les seves troballes s'aniran penjant diàriament a internet.

La Bullipèdia, la tercera pota del projecte, ja compta amb un espai al carrer de Mèxic de Barcelona. Aquest projecte per internet pretén descodificar el genoma de la gastronomia i posar ordre al ciberespai per millorar els motors de recerca relacionats amb el món de la cuina i l'alimentació.