Mor la filla gran de Jane Birkin al caure per la finestra de casa seva

Kate Barry, fotògrafa de 46 anys, va morir ahir a París

1
Es llegeix en minuts

La fotògrafa britànica Kate Barry, filla gran de l'actriu i cantant Jane Birkin, va morir ahir a París al caure del quart pis de la finca on vivia, en un barri 'chic' de la capital francesa. La seva mort ha estat confirmada per persones pròximes a ella després d'aparèixer la notícia a la pàgina web de 'Pure People'.

Kate Barry és mare d'un fill, Roman, nascut el 1987.

La investigació apunta al suïcidi

Segons les primeres investigacions, Kate Barry, de 46 anys, s'hauria tirat per la finestra. La dona estava sola al seu apartament, que estava tancat per dins, quan es va produir el succés. Segons fonts de 'Pure People', s'haurien trobat antidepressius a casa de Barry.

Kate Barry va néixer fruit de la relació de Jane Birkin amb el compositor de bandes sonores britànic John Barry, que va morir el 2011. Barry tenia dues germanastres, totes dues actrius, Charlotte Gainsbourg i Lou Doillon.

Discreta i reservada, Kate Barry va néixer a Londres el 8 d'abril del 1967, i els seus pares es van separar aquell mateix any. El nou company de Birkin, Serge Gainsbourg, la va educar fins que va tenir 13 anys. Després Jacques Doillon, nova parella de la seva mare, va agafar el relleu.

Última exposició

La fotògrafa acabava de presentar la seva última exposició, titulada 'Point of view. Portraits. Natures mortes' en una galeria parisenca.

Al principi de la seva carrera es va interessar per la moda i va fer cursos per ser estilista. Poc després va viure una etapa difícil marcada per l'abús de les drogues i l'alcohol. Allò la va portar a crear un centre de toxicòmans a Soissons en què va col·laborar activament.

Va arribar a la fotografia tard. "Als 28 anys, era molt vella perquè m'acceptessin. Vaig fer cursos amb Serge Picard, que havia fet retrats per a 'Libération'", va declarar Kate Barry en una entrevista a 'Paris Match' el 2005. 

A Kate Barry li encantava fotografiar dones, sovint en blanc i negre, i treballava per a diverses revistes com 'Elle' i 'Paris Match', entre altres.

Notícies relacionades

"Era una persona compromesa i generosa", va declarar dimecres a la nit Franck Chaumont, antic responsable de comunicació de l'associació Ni Putes Ni Submises, que actualment treballa en el gabinet de la ministra de Cultura, Aurélie Filippetti.

Kate Barry havia fet la fotografia emblema de l'associació creada el 2003. "Acostumava a venir a les reunions als barris. Hi va participar activament quan l'associació començava", va afegir.