Els presos d'un penal francès eludeixen la seguretat i es marquen un 'Harlem Shake'

El grup Gangster D-Ter balla lliurement per un passadís de la presó de Montmédy

Els presos d’una presó francesa pugen un videoclip a Youtube. / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts

Un grup de presos francesos reclosos a la presó de Montmédy (a la regió de Lorena, al nord) ha posat en dificultats els encarregats de la vigilància del centre penitenciari al gravar i pujar a Youtube un vídeo amb la seva pròpia versió del 'Harlem Shake'.

La cinta, de menys d'un minut, va ser gravada amb un mòbil d'un dels reclusos de la banda rapera Gangster D-Ter i pujada a Youtube, on ja l'han pogut veure milers d'usuaris. El grup té, a més, compte a Facebook, on han penjat no només aquest, sinó altres vídeos gravats dintre de les parets del centre.

Notícies relacionades

La informació, revelada per 'Est Républicain', ha fet que s'obri una investigació administrativa sobre el centre.

El fenomen del 'Harlem Shake' es va expandir viralmente per internet a finals del mes passat. Als vídeos es reprodueix el tema 'Harlem Shake', una composició de música electrònica obra dels productors Dj Baauer & Jeo Art. Els vídeos són inconfusibles perquè van acompanyats de pintorescos moviments, en forma de sacsejades. Cada vídeo, de les múltiples versions que van sorgir a la xarxa, comença amb una persona --sovint emmascarada-- que balla el tema en solitari durant 15 segons, mentre al seu voltant es troben molts altres individus que no li presten atenció. Amb el canvi de ritme hi ha un tall i sobtadament tota la multitud balla al seu aire durant 15 segons més.