Tele 5 indemnitzarà amb 50.000 euros María del Monte

L'Audiència de Sevilla ha condemnat el canal privat per una "intromissió il·legítima en el seu honor i intimitat"

La cantant María del Monte, a Barcelona, durant la Fira d’Abril.

La cantant María del Monte, a Barcelona, durant la Fira d’Abril. / ÁLVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts

L'Audiència de Sevilla ha condemnat Tele 5 a indemnitzar amb 50.000 euros la cantant María del Monte per una intromissió il·legítima en el seu honor i intimitat al fer comentaris "en clau d'espectacle" sobre la seva vida personal.

La condemna es refereix als comentaris fets l'abril del 2011 en els programes 'Sálvame deluxe', 'Sálvame diario' i 'Enemigos íntimos' sobre la vida personal i sentimental de María del Monte, de la qual la sentència recorda que, per més que sigui una persona de projecció pública, "és gelosa a l'hora de preservar la seva intimitat".

Segons els jutges, el dret a la informació "cedeix quan s'utilitza per denigrar de manera gratuïta i injustificada una persona" i hi ha "successos, detalls o avatars relatius a la seva personalitat que no tenen per què ser del coneixement públic i encara menys en clau d'espectacle".

Notícies relacionades

La suposada veracitat del que s'ha publicat, que tampoc s'ha acreditat, "és irrellevant perquè s'hagi produït aquesta conculcació del dret a la intimitat", segons l'Audiència, que deixa constància en la sentència que per a casos anàlegs els tribunals de Justícia estan fixant indemnitzacions fins i tot superiors.

Es tracta de "donar satisfacció moral, no pas material, a l'ofès, satisfacció moral que només es pot aconseguir quan la indemnització és sensible per a l'ofensor i eficaç per impedir o dissuadir de nous atacs o ofenses", segons els jutges.